spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

İngiliz uçakları için sürpriz Mısır kararı!

Seçtiklerimiz

İngiliz havayolu şirketi British Airways (BA), İngiltere ile Mısır’ın Şarm El Şeyh kenti arasındaki karşılıklı uçuşlarını 14 Ocak’a kadar askıya aldığını duyururken, bu kararın İngiliz hükümetinden yetkililer ile yapılan görüşmelerin ardından verildiğini açıkladı.

 

İngiliz turizm ve havayolu şirketi Thomas Cook ise İngiltere ile Mısır’ın Şarm El Şeyh kenti arasındaki karşılıklı uçuşlarını 19 Aralık’a, Easyjet 6 Ocak’a, Monarch Havayolları 19 Aralık’a ve Thomson Havayolu da 9 Aralık’a kadar kadar askıya aldığını bildirdi.

 

İngiliz hükümeti, Mısır’da düşen Şarm El Şeyh-St. Petersburg seferini yapan Rus yolcu uçağının bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini bildirmiş ve güvenlik nedeniyle Şarm El Şeyh’ten yapılan karşılıklı uçuşları 4 Kasım’da askıya almıştı. Karar alındığında Şarm El Şeyh’te bini yerleşik, yaklaşık 20 bin İngiliz turist bulunuyordu.

 

Rus havayolu şirketi Kogalimavia’ya (Metrojet) ait Airbus-A 321 tipi uçak 31 Ekim’de, havalandıktan kısa bir süre sonra 17’si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır’ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika