spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

İngiltere havaalanlarında gizlice valizler aranıyor

Seçtiklerimiz

İngilterenin yüksek tirajlı gazetelerinden Daily Mailin bugün birinci sayfadan “Havaalanları gizlice valizleri arıyor başlıklı haberinde Sınır Polisi başmüfettişi John Vinenin hazırladığı raporda İngiltereye uçakla gelen yolcuların valizlerinin haberleri olmadan arandığına dikkat çekildi. Havaalanı görevlilerinin yolculara sormadan bagajlar dağıtıcı bölüme gelmeden valizler uçaktan alındıktan sonra izinsiz aramasının yasalara aykırı olduğu kaydedildi.

Gümrük memurlarının limanlarda ve havaalanlarında uyuşturucu ve silahları durdurmak için kendilerine verilen az bilinen yetkiyi kullandıkları belirtildi. Sınır memurlarının izinsiz valizlere bakarken yakalandıklarına dikkat çeken raporda, bazı gümrük memurlarının valizlerde buldukları gizli hukuk ve sağlıkla ilgili belgeleri okuduklarını kabul ettiklerine işaret edildi.

Gizli bagaj aramaların yapıldığı havaalanları olarak Birmingham, Cardiff, Edinburg, Glasgow, Luton, Manchester havaalanları gösterildi. Heathrow, Gatwick ve Stansted Havaalanlarındaki istatistik bilgiler verilmedi. Türkiyeden THY, Manchester, Londrada Heathrow, Gatwick, Luton ve Stansted havaalanlarına her gün uçuyor.

Pegasus Havayolları da Stansted Havalimanına iniyor. Bu durumda yüzlerce Türk yolcusunun valizleri haberleri olmadan aranıyor ve şüpheli valiz bulunduğunda terminalde bekleyen polis minibüsü gelerek bazı yolcuları dışarı çıkmadan kelepçeleyip götürüyor. 

Daily Mailin bugün birinci sayfadan verdiği o haber

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika