spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

İngiltere, Uçakları İndirmeyecek

Seçtiklerimiz

Cameron, IŞİD’in savunduğu ideolojinin İslamiyet’le hiçbir ilgisi olmadığını söyleyerek, mücadele için sert ve kapsamlı bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Cameron,  ülke dışına seyahat eden kişiden şüphe duyuyorsa bu kişinin pasaportuna el koyabilmesi için İngiliz polisine geçici bir yetki verilmesini istediklerini açıkladı. Bunun için yasal düzenlemeye gidileceğini ifade etti. İngiliz başbakan, ülkeye dönmek isteyen şüphelilerin engellenmesini de, partiler arasında görüşüleceğini belirtti.

Bu uygulamada, öncelikli olarak incelenecekler arasında, yabancı uyruklular, İngiliz vatandaşlığını sonradan almış olanlar ve çifte vatandaşlığa sahip kişiler yer alıyor.

Uzmanlar,  bu kararın İngiliz vatandaşlığına sahip göçmenlerin ülkelerine dönmekte sıkıntı yaratabileceği görüşünde.

Listesini paylaşmayan uçak inemeyecek

Yeni planlar çerçevesinde hükümet yetkilileri, havayolu şirketlerinden yolcu listelerini kendileriyle paylaşmasını da isteyebilecek.

Cameron, havayolları bu konuda işbirliğine gitmezse uçaklarının İngiltere’ye inemeyeceğini söyledi.

Cameron, bu hafta Galler’de yapılacak NATO Zirvesi’nde de IŞİD’le mücadele konusunun ele alınacağını ifade etti.

‘Türkiye ile çok daha yakından çalışıyoruz’

David Cameron’ın açıklamasının ardından söz alan muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband İngiltere Başbakanı’na, IŞİD ile mücadelede Türkiye’nin sınırında alabileceği önlemler hakkında görüşüp görüşmediğini sordu.

Cameron, "Bu konuda, güvenlik istihbaratı ve diğer işbirliği konularında Türkiye ile şimdiye kadar olmadığı kadar, çok daha yakından çalışıyoruz" yanıtını verdi.

500 kişi IŞİD’e katıldı

Birleşik Krallık’tan yaklaşık 500 kişinin Suriye ve Irak’a IŞİD ile birlikte savaşmaya gittiği tahmin ediliyor.

İngiliz polisi, Suriye’deki aktivitelerinden dolayı Birleşik Krallık’ta şimdiye kadar 69 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

İngiltere’deki terör tehdidi seviyesi geçen hafta yükseltilmişti. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika