spot_img
spot_imgspot_img
21.8 C
İstanbul
Salı, 16 Nisan 2024

İran’dan ABD uçak gemisinde yeni İHA vakası

Seçtiklerimiz

ABD’nin Basra Körfezi’nde bulunan bir uçak gemisinin üzerinde geçen ay görülen İran’a ait insansız hava aracının (İHA), 2014’ten bu yana İran’ın bu nitelikteki ilk eylemi olduğu bildirildi.
 
Associated Press haber ajansının ulaştığı ABD Donanmasına ait belgeler, füzeli olanlara benzeyen ancak silahsız olan İran’ın "Şahit" adlı İHA’sının ABD donanmasına ait USS Harry S. Truman uçak gemisinin üzerinde 12 Ocak’ta keşif uçuşu gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor.
 
Yakınlardaki Fransız uçak gemisinin kaydettiği olay, Tahran ve dünya güçleri arasında yapılan nükleer anlaşmadan bu yana ilk deniz karşılaşması oldu.
 
İran sürat teknelerinin aralık ayı sonlarında ABD savaş gemilerinin ve ticari gemilerin yakınlarında roket fırlatması da göz önüne alındığında son olay, bu tür gerilimlerin küresel petrol rezervleri açısından büyük önem arz eden Basra Körfezi için hala bir tehlike olduğunu gösteriyor.
 
Bahreyn’de bulunan ABD Donanması 5. Filosu sözcüsü Kevin Stephens yaptığı açıklamada, İHA’nın ABD savaş gemisi üzerindeki uçuşunun, uluslararası nitelikte talihsiz sonuçlar doğurmaya çok yaklaştığını belirtti.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika