spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

İran uçan daire yaptı

Seçtiklerimiz

Deneme başarılı olursa uzaya önce hayvan, 2020’de de insan taşıyan kapsül gönderecek olan İran, bir de uzaktan kumandalı uçan daire yaptı.

2020’DE İNSAN GÖNDERECEK

İran, dünya dışına canlı göndermek için geliştirdiği yaşam kapsülünü Kavoşgar-4 adlı füzeyle uzaya fırlattı. Resmi haber ajansı IRNA’dan gelen bilgiye göre cumhurbaşkanlığı, “İran İslam Cumhuriyeti, ilk yaşam kapsülünü Kavoşgar-4 füzesini kullanarak başarıyla fırlatmıştır” açıklamasını yaptı. İran Uzay Ajansı tarafından yürütülen çalışmanın geçtiğimiz salı günü gerçekleştirildiği bildirildi. Bu deneme başarılı olursa uzaya önce hayvan göndermeyi planlayan İran, 2020 yılında da “insan taşıyan kapsül” hedefine ulaşmayı amaçlıyor.

UÇAN DAİRE DE YAPTILAR

Kapsülü taşıyan Kavoşgar-4 füzesi ise geçtiğimiz ay kamuoyuna tanıtılmış ve 120 kilometre irtifaya kadar yük taşıma kapasitesi olduğu açıklanmıştı. Öte yandan İran uçan daire de yaptı. “Zuhal” adı verilen ve uzaktan kumandayla hareket ettirilebilen uçan daire, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından tanıtıldı. İran Havacılık ve Uzay Endüstrisi’nin geliştirdiği aletin keşif görevi yapacağı söylenirken, aldığı görüntüleri kumanda merkezine gönderebileceği de belirtildi. Büyüklüğü bir tava kadar olan uçan daire hem açık havada hem de kapalı alanlarda uçabiliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika