spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İş garantili uçak bakım kursu

Seçtiklerimiz

Kapadokya Meslek Yüksekokulu, havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik olarak Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve İŞKUR Nevşehir İl Müdürlüğü işbirliği ile iş garantili Uçak Bakım Yardımcı Teknisyeni Kursu açıyor. Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) kurallarıyla uyumlu program kapsamında, başvuru yapan adaylar Havacılık Bakım ve Onarım sektöründeki çalışmalara Teknisyen Yardımcısı pozisyonunda destek verebilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde beş ayı teorik, bir ayı pratik olmak üzere altı ay sürecek olan mesleki eğitimden geçirilecek. Eğitimlerin teorik bölümleri Nevşehir’de, uygulama ve pratik bölümleri ise İstanbul’da THY Teknik A.Ş. tesislerinde yapılacak.
 
Programa başvuracak adaylarda temel seviyede İngilizce okuma/anlama yeterliliği aranıyor. Yazılı ve sözlü sınavlar neticesinde programa başlamaya hak kazananlar, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak. İş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından yatırılacak. Programı tamamlayan kursiyerlerin en az yüzde 50’si THY Teknik A.Ş.’nin başarı kriterleri doğrultusunda değerlendirilip, uygun görülenler istihdam edilecek.
 
KURSA KATILACAKLARDA ARANAN ÖZELLİKLER
 
Havacılık Okulları’nın (ilgili Meslek Yüksek Okulları’lar ve Anadolu Teknik Liseleri) Uçak Bakım Gövde Motor, Uçak Bakım Elektrik/Elektroniği, Uçak Teknolojisi bölümleri ile MYO veya Teknik Eğitim Fakülteleri’nin Mekatronik, Makine / Motor / Makine Resim ve Konstrüksiyon / Talaşlı Üretim, Tarım Makineleri, Otomotiv / Otomotiv Teknolojisi, Gemi İnşaatı / Gemi Makineleri, Endüstriyel Otomasyon – Elektronik / Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi / Tesisat, Metal / Döküm / Kalıpçılık, Kaynak Teknolojisi / Tahribatsız Muayene, Lastik Teknolojisi, Mobilya Dekorasyon, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi / Biyomedikal Teknolojisi / Elektrikli Cihaz Teknolojisi, Teknik Eğitim, Elektrik / Elektronik, bölümlerinden mezun durumda veya kurs süresince mezun olabilecek durumda olanlar kursa başvuru yapabilecekler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika