spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

İSG’ye inen bir yolcuda ebola şüphesi

Seçtiklerimiz

Sabiha Gökçen Havalimanı’na saat 19.00 sıralarında inen bir uçakta yolcu olarak bulunan Fildişi Sahili uyruklu bir kadın, ebola virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Hastanenin Acil Servis’i kapatılarak karantinaya alındı.
 
Alınan bilgiye göre, Türk hava sahası üzerinden geçen bir uçakta yolcu olarak bulunan Fildişi Sahili uyruklu bir kadın, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, uçak ebola şüphesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı. Kadın, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ambulansla alınarak Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanenin Acil Servis’i hemen boşaltılırken, Acil Servis’teki hastalar da çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı.

 "Sıtma" teşhisi konuldu

Ebola virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki Balkıssa Dene’ye, "sıtma" teşhisi konuldu.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 20 gündür Türkiye’de bulunan Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki Balkıssa Dene, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdu.

Kadının Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile "ebola virüsü" taşıyabileceği şüphesi üzerine, hastanenin Acil Servis’i kapatılarak karantinaya alındı. Acil Servis’teki hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı. Durumdan habersiz olarak hastaneye gelen vatandaşları ise girişte Özel Güvenlik görevlileri karşıladı. Görevliler, acil bölümünün kapalı olduğunu belirterek, vatandaşları başka hastanelere yönlendirdi.

Acil servis yeniden açıldı

Ebola virüsü şüphesiyle boşaltılan Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi, dezenfekte edildikten sonra yeniden hizmete açıldı.

Türk hava sahası üzerinden geçen bir uçakta yolcu olarak bulunan Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki Balkıssa Dene, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, uçak ebola şüphesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı. Kadın, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ambulansla alınarak Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanenin Acil Servis’i hemen boşaltılırken, Acil Servis’teki hastalar da çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı.

Durumdan habersiz olarak hastaneye gelen vatandaşları ise girişte Özel Güvenlik görevlileri karşıladı. Görevliler, acil bölümünün kapalı olduğunu belirterek, vatandaşları başka hastanelere yönlendirdi.

Balkıssa Dene ilerleyen saatlerde hastanenin farklı bir bölümüne alındı. Bunun üzerine Acil Servis dezenfekte edilerek saat 01.00 sıralarında yeniden hastalara açıldı. Hastane doktorları kadının sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika