spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

IŞİD’den Ürdünlü pilot hakkında açıklama

Seçtiklerimiz

Kullandığı jet vurulduktan sonra paraşütle uçaktan atlayan Kesasibe, Fırat Nehri üzerinde kurulu bir barajda IŞİD militanları tarafından yakalanmıştı. Daha önce IŞİD’in pilotu takas için kullanacağına dair haberler yayınlanmasına karşın Kesasibe’nin öldürülmesi ihtimali ağırlık kazanıyor.

IŞİD tarafından Rakka’da çekilen videoda konuşan IŞİD militanı, "Bugün artık herkes tarafını seçmiştir. Haçlı koalisyonuyla işbirliği yapan bu pilot da buraya Müslümanları bombalamaya geldi. Ancak Allah’ın yardımıyla İslam Devleti aslanlarının eline esir düştü. Onun dönüşü artık kesilerek olacak. Bu bizden insanlara bir müjde ve hediyedidir." dedi.

IŞİD’in basın bürosundan bir militanın " Pilotun ailesine bir mesajınız var mı?" sorusuna cevap veren militan, "Ailesine soruyorum, neden çocuğunuz bizi bombalamaya gelirken onu durdurmadınız? Bizler İslam’ın evladı değil miyiz? Niçin onu bu işten vazgeçirmediniz? Artık sizin evladınızı bizden talep etmeye bile hakkınız yoktur. Aksine sizin onun kafasının kesilmesini istemeniz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: TİMETURK | HABER MERKEZİ

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika