spot_img
spot_imgspot_img
19.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Isparta uçak kazası kararı sonrası açıklama

Seçtiklerimiz

Isparta’da 2007’de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada hayatını kaybedenlerin bazı yakınları, Yargıtayın onama kararında sanıklar hakkındaki cezayı az bularak, tepki gösterdi – Kazada babasını kaybeden Yılmaz: – "Gasp suçunda bile bir adama 15 yıl ceza veriliyor, burada 57 kişinin canı var ortada. Hepsi hayatının baharında, gencecik insanlardı" – Kazada oğlunu kaybeden Tokgöz: – "Biz mahkemeyi ‘suçlular cezalandırılsın, sorumlular cezalandırılsın, bir daha böyle kazalar olmasın’ diye takip ettik. Yoksa giden gelecek değil, ceza almaları bizi rahatlatmaz ama kazalar olmasın"

Isparta’da 2007’de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında yaşamını yitirenlerin bazı yakınları, Yargıtay 12. Ceza Dairesinin onama kararındaki cezaları az bularak, tepki gösterdi.

 
Kazada babası Mehmet Yılmaz’ı kaybeden İsmet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanıklara verilen cezanın az olduğunu belirterek, 57 kişinin ölümüne neden olanların aldıkları cezayı "komik" bulduğunu söyledi.
 
Dava çok uzun sürmesine rağmen kendilerini tatmin etmeyen cezalar verildiğini anlatan Yılmaz, tüm sorumluların müebbet hapis cezası alması gerektiğini savundu.
 
Yılmaz, "Demek ki o uçak dört dörtlüktü ki bu cezaları aldılar. Gasp suçunda bile bir adama 15 yıl ceza veriliyor, burada 57 kişinin canı var ortada. Hepsi hayatının baharında, gencecik insanlardı" ifadelerini kullandı.
 
Yılmaz, geçmişte Yargıtaydan yerel mahkemenin kararını, cezaların az olması nedeniyle bozmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.
 
– "Burada insanların ders alması önemli"
 
Oğlu Hayri Tokgöz’ü kaybeden Şerafettin Tokgöz de evladının kaza tarihinde 32 yaşında olduğunu söyledi.
 
Verilen hiçbir cezanın oğlunu geri getirmeyeceğine dikkati çeken Tokgöz, şöyle konuştu:
 
"Biz mahkemeyi ‘suçlular cezalandırılsın, sorumlular cezalandırılsın, bir daha böyle kazalar olmasın’ diye takip ettik. Yoksa giden gelecek değil, ceza almaları bizi rahatlatmaz ama kazalar olmasın, 57 kişi ölmesin. Yoksa o insanların ceza almasıyla benim oğlum gelecek değil. Bu işin sorumluları vazifelerini yapsın ve bir daha kazalar olmasın isteriz. Ne kadar ceza verseler önemli değil.
 
Eğer bir insan bir gün ceza alıyor, o cezanın etkisiyle bir daha hata yapmıyorsa iyidir. Burada insanların ders alması önemli."
 
– Karar
 
Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Isparta’da 2007’de 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasına ilişkin davada, uçağın Atlasjet tarafından kiralandığı Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık AŞ ortağı Yavuz Çizmeci, Genel Müdürü Aydın Kızıltan ve Teknik Müdürü İsmail Taşdelen’in 11 yıl sekizer ay, Bakım Müdürü Fikri Zafer Dinçer’in 5 yıl 10 aylık hapis cezasının onanmasına karar vermişti.
 
Daire, dönemin Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile uçuş işletme sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin hakkındaki beraat kararını taksirle öldürme suçundan tali kusurlu oldukları gerekçesiyle bozmuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika