spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
İstanbul
Pazartesi, 18 Mart 2024

İsrail’deki havalimanını füzeyle vurduk

Seçtiklerimiz

Hamas’ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in başkenti Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’nı, "M75 füzeleri"yle vurduğunu açıkladı.

İzeddin el-Kassam Tugayları, füze saldırısında 8 İsrail askerinin öldürüldüğünü savundu.

Ben Gurion Havalimanı’nda güvenlik riski nedeniyle THY, Air France, Lufthansa, United ve Delta’nın aralarında yer aldığı 30’un üzerindeki uluslararası havayolu firması İsrail’e uçmama kararı aldı.

Söz konusu havalimanına son 24 saatte toplam 244 seferden 144’ü iptal edildi.

Bu arada, ABD Federal Havacılık İdaresi, Amerikan havayolu şirketlerinin Salı günü İsrail’e uçuşlarını yasaklayan kararını bu sabah kaldırdı.

İsrail devletinin kurucularından, ilk başbakan Ben Gurion’ı adını taşıyan ve ülkenin dünyaya açılan tek kapısı olan Tel-Aviv’deki havalimanı İsrail ekonomisi için büyük önem taşıyor.

Söz konusu havalimanını geçen yıl 14,2 milyon kişi kullandı. Yolcuların yaklaşık yüzde 20’sini iş için gelen işadamları oluşturdu. Bu nedenle uçak seferlerinin iptal edilmesi ülkedeki ticari hayatı olumsuz etkiledi.

SADDAM DÖNEMİNDE VURULMUŞTU
Uluslararası havayolu şirketleri, Tel Aviv Havalimanına seferlerini en son 1991’deki Körfez Savaşı sırasında Saddam Hüseyin tarafından gönderilen Scud füzelerinden dolayı durdurmuşlardı.

Havayolu şirketlerindeki yetkililer, Malezya uçağının Ukrayna üzerinden geçerken vurulması sebebiyle, uçuşlar konusunda yolcuların daha hassas olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, bir çok uluslararası havayolu şirketinin İsrail’e uçuşlarını durdurmasının ardından İsrail El Al Havayolları, sefer sayısını artırdı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika