spot_img
spot_imgspot_img
7.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

İsrail, THY’ye koltuk çıktı!

Seçtiklerimiz

 Buna göre THY’nin dün gerçekleştireceği yaklaşık 16 seferin iptal olması üzerine buradaki uçakların yönü talep nedeniyle yoğunluk yaşanan yurtiçi noktalara döndü.

Mevsim itibarıyla yüksek sezonunun yaşandığı dönemde bir de bayram nedeniyle insanlartatile ve memleketlerine akın edince uçak bulma sorunu yaşayan şirket bu uçakları Antalya, Bodrum ve İzmir gibi noktalara yönlendirme kararı aldı.

NE KADAR UZARSA, O KADAR YURTİÇİNE GİDECEK

Önceki gece alınan karar doğrultusunda İstanbul’un Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile İsrail’in Tel Aviv şehrindeki Ben Gurion Havalimanı arasındaki 16 frekans iptal edildi. İki nokta arasındaki 2 saat 10 dakikalık uçuş süresi nedeniyle orta uzaklıkta bulunması, yurtiçinde İstanbul’dan özellikle tatil hatlarına yönelik olarak olumlu bir durum oluşturdu. Basit bir hesapla şirket tek gidişlik İsrail uçağı ile İstanbul’dan gidiş – dönüşlük hem de mevsim itibarıyla dolu uçak fırsatı elde etti. İsmini açıklamayan bir THY yetkilisi, bu dönemde boş uçak bulmanın hayli zor olduğuna dikkat çekerek, yasağın uzamasının bu şekilde kârlarına olacağını belirtti. Öte yandan THY Genel Müdürü Temel Kotil, uçakların geri döndüğünü ifade ederek, uçuşların 24 saat durdurulmasına ilişkin durumu yakından izlediklerini kaydetti. Kotil, “Tel Aviv seferlerini 24 saat süreyle durdurduk. Durumu yakından izliyoruz” dedi.

DEVLER UÇMUYOR

İsrail’deki güvenliksiz ortam nedeniyle Delta ile Norveç, Fransa, Kanada, Alman ve Avusturla Havayolu şirketleri bölgeye uçmama kararı aldı.

YOĞUNLUĞU 49 EK SEFERLE RAHATLATACAK

Ramazan Bayramı tatilinin yolcu yoğunluğunun yaşandığı yaz dönemine denk gelmesiyle birlikte uçaklarda boş koltuk bulmak zorlaştı. Havayolu şirketleri yoğun talebi karşılamak için ek sefer koydu. THY bayram için 49 ek sefer koyarken bunların 22’si Bodrum’a oldu. Körfez ülkelerine ise 12 ek sefer konuldu. THY Bodrum dışında Dalaman, Antalya, ve Trabzon’a 5 ek sefer yapacak ve bazı uçuşlarda uçak tiplerini de büyütecek. Dış hatlarda ise THY, Kuveyt’e 6, Doha’ya 3, Cidde’ye 2, Yanbu’ya (Suudi Arabistan) 1 ek sefer koydu.

ONUR AIR DE EK SEFER DÜZENLEYECEK

Öte yandan Onur Air de, Ramazan Bayramı dönemindeki yoğun talebi karşılamak için İzmir, Bodrum, Dalaman ve Antalya hatlarında ek sefer düzenleyeceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika