spot_img
spot_imgspot_img
17.1 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

İzmir’de uçak yakıtı vurgunu

Seçtiklerimiz

Gümrük Muhafaza ekipleri, merkezi İstanbul’da bulunan S.A.D.T. firmasınca Milas-Bodrum ve Trabzon havaalanlarındaki uçaklara verilmek üzere toplam 8 bin 300 ton ÖTV’siz jet yakıtı alındığını tespit etti. İlgili firma hakkında yapılan araştırmada, uçaklara verilmek üzere toplam 8 bin 300 ton ÖTV’siz yakıt aldığı, Trabzon Havaalanı’na yapılan yedi sevkiyattan altısının orada giriş çıkış kayıtlarının bulunmadığı, Milas Havaalanına yapılan 17 sevkiyattan da 15’inin giriş çıkış kaydının bulunmadığı, ayrıca Milas Havaalanı’nda bulunan depolama şirketlerinin S.A.D.T. ile anlaşmalarının olmadığı, bu firmadan jet A-1 yakıtı almadıkları saptandı.

Nakliye işlerini yapan şoförlerin ifadelerinde, jet yakıtlarını teslim noktasına götürmek üzere yola çıkıldıktan bir müddet sonra firma yetkililerince yükün boşaltma yerinin değiştirildiği, kendilerine bildirilen yerlerde beklemelerinin söylendiği, daha sonra binek arabalarla gelen firma şoförlerine tankerlerin teslim edildiği ve bir süre sonra arabaların, şoförlere boş olarak geri verildiği bilgisine ulaşıldı. Ayrıca söz konusu firmanın yetkililerinin, TÜPRAŞ’tan alınan jet yakıtlarının uçaklara verildiğine dair mal teslim makbuzlarını da ibraz edemediği bildirildi. Ekiplerin incelemesi sonucunda, piyasa değeri yaklaşık 25 milyon lira olan söz konusu yakıtın, kaçak olarak piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Gümrük Muhafaza yetkilileri, TÜPRAŞ’tan havacılık sektöründe uçak yakıtı olarak kullanılmak üzere ÖTV’siz olarak aldıkları, piyasa değeri yaklaşık 25 milyon TL olan 8 bin 30 ton A-1 yakıtını, sektörde kullanmayarak kaçak olarak piyasaya sürdüğü iddia edilen 14 kişi hakkında, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika