spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

İzmir turizminde Şubat ayı bereketi

Seçtiklerimiz

Böylelikle geçen yılın aynı ayına göre İzmir’e gelen turist sayısında yüzde 56,30 oranında artış yaşandı. Ocak ayında ise İzmir’e gelen turist sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,12 oranında düşerek 22 bin 213 olmuştu.
 
Ocak-şubat ayında İzmir’e gelen turist sayısıson yılların en yüksek seviyesine çıkarak 64 bin 921 kişi oldu. Bu dönemde gelen turistin büyük bölümü havayolu ile şehre girerken, deniz yolunu tercih edenlerin sayısı da geçen yıla göre artarak 19 bin 401 kişi oldu. Geçen yıl Ocak-Şubat ayında İzmir’e deniz yoluyla 15 bin 980 kişi gelmişti.
 
Milliyetine göre bu yılın ilk iki ayında İzmir’e en fazla turist Almanya’dan geldi. 24 bin 755 kişi olan Alman turisti, 6 bin 599 kişi ile Hollandalılar, 5 bin 478 ile Fransız ve 4 bin 736 kişi ile İtalyan turist izledi. Bu dönemde İngiltere’den 3 bin 903, KKTC’den 2 bin 999, Yunanistan’dan ise 2 bin kişi İzmir’e geldi.
 
TAŞIYICI ÖĞELERLE DESTEKLENMELİ
 
Rakamları değerlendiren Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Genel Sekreteri Şinasi Akçay,İzmir’in 2014’ün hemen başında yakaladığı artışın sevindirici olduğunu söyledi. Akçay, “Ocak ayında hayal kırıklığıyla başlayan yeni yıla Şubat ayındaki önemli artışla güzel bir başlangıç yaptık. Bu ay yaşanan çıkış, 2014’ün umut verici geçeceğinin göstergesi olabilir” dedi.
 
İzmir’in turizminin taşıyıcı öğelerle desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Akçay, “Çıkışa rağmen İzmir turizminin rahat nefes alabilmesini istiyorsak kesinlikle ulusal ve uluslararası fuarlarda kentin temsili layıkıyla yapılmalıdır. Aynı zamanda İzmir’in turizm çeşitliliğini arttırabilmesi konusu son derece önemlidir. Bunun için de sağlık, kültür ve kurvaziyer turizmi alanlarında, mutlaka İzmir turizmini taşıyıcı öğelerin desteklenmesi gerekmektedir. İzmir artık kent kimliğini öne çıkarmalıdır. Kente özgü değerlerin sergilenebileceği tanıtım ataklarıyla İzmir’i her platformda en önde koşturmalıyız” diye konuştu. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika