spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Japon Hava Yolları Genel Müdürü: Yoshiharu Ueki

Seçtiklerimiz

Başbakan Abe’in ekonomi politikalarının başarısı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Genel anlamda başarılı olduklarını düşünüyorum. Önemli bir nokta, bir istikrarın var olması. Aralık 2012’den beri güçlü bir biçimde görevde. Bu da politikaların gerekli değişimleri yapabilmesi için kalıcı bir güç sağlıyor. Bundan önce, her yıl hükümet değişikliği ve ok az kalıcı politikalar görebildik.

Hisse değerleri yüksek ve firmaların %70 civarı artan karlılık bildiriyor. Ancak JAL (Japan Airlines) için bu politikalar üzerimize baskı yapmakta. En yüksek masrafımız olan jet yakıtını dolar üzerinden satın almaktayız. Bu sebepten yenin zayıf kalması bize zarar veriyor. Aynı zamanda Japon halkının ülke dışına seyahatini de daha pahalı hale getiriyor. Fakat Abe’in politikaları, Japonya içine akan seyahatlerde etkili olmayı başardı. Bu alanda yılda %30’luk bir artış görmekteyiz.

Yani bu sene için karımızın biraz daha azalmış olması beklentisi içerisindeyiz. Ancak bence bu geçici bir şey. Canlanmış bir Japon ekonomisi, işimiz için olumlu bir etki yaratacaktır ve 2015 yılı için hem gelirlerde hem de kar oranlarımızda artış öngörmekteyiz.

JetStar Japan, yönetimsel açıdan JAL’dan ne kadar bağımsız?

Prensipte ayrı bir firma ve JAL, onun işletmesine karışmıyor. Ancak onlara mümkün olan her alanda destek sağlıyoruz. Ve JAL’ın gider yapısı dahilinde karlı bir biçimde işletilmesi zorlaşan rotaların, JetStar Japan tarafından daha etkin bir biçimde işletilmesinin mümkün olup olmadığına bakıyoruz. Bu genellikle Osaka ya da diğer ikincil hava alanlarından kalkan hafif yükteki uluslararası uçuşlarda gerçekleştirilebiliyor.

JAL her zaman biyoyakıtların destekçisi olmuştur. Bu hala devam ediyor mu?

2009’da biyoyakıtlarla bir test uçuşu gerçekleştirdik. Bu test, teknik ve emniyet açısından kendini kanıtladı. O zamandan beri, IATA ve ICAO, diğer sorunlar üzerinde, üretimi artırmak ve masrafları azaltmak için olabildiğince çalışıyorlar. Buna paralel olarak, Tokyo Üniversitesi’nin yönetiminde başlayan ve Japon Hükümeti tarafından desteklenen, Yeni Nesil Uçuş Yakıtları Girişimini de destekliyoruz. Bu girişim, biyoyakıt kaynağı olarak kullanılabilecek muhtelif ürünlerle ilgili sorunlarla ve ticari üretimin yeterli hızda ilerlemesi için gereken zaman aralıklarını azaltmakla ilgileniyor. Biyoyakıtlar konusunda oldukça umutluyuz, ve 2020 yılındaki Tokyo Olimpiyatları için, sadece biyoyakıtlarla işletilen yeni bir havaalanının açılışını yapabilirsek muhteşem olur doğrusu.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika