spot_img
spot_imgspot_img
16.5 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Jet değil, uçan saray!

Seçtiklerimiz

Daily Mail’de yer alan habere göre  Salak ile Avanak isimli filmiyle ünlenen Altın Küre ödüllü oyuncu Jim Carrey’in ‘Gulfstream V’ model uçağı bulunuyor. Dünyadaki en yüksek performansa sahip uçaklardan biri olarak görülen bu modelin fiyatı 59 milyon dolar. Uçak, 16 yolcu kapasitesine sahip. Carrey, bir röportajında böyle bir uçağı satın almaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirmişti. Bir başka oyuncu John Travolta ise bir değil, 7 uçağa sahip. Boeing 707, Boeing 727 ve Gulfstream, uçaklarının modellerinden bazıları.

Uçaklara tutkunluğuyla bilinen Travolta, Avustralya’daki Qantas havayollarında pilot olmaya hak kazanmıştı. ‘Görevimiz Tehlike’, ‘Son Samuray’, ‘Yağmur Adam’ gibi filmlerin oyuncusu Tom Cruise’un da Gulfstream IV model uçağı var. 36 milyon dolarlık uçak, iki kişilik mürettebat ve 19 kişilik yolcu kapasitesine sahip. Cruise, geçen yılın kasım ayında İngiltere’de tehlikeli bir uçuş gerçekleştirmişti. 52 yaşındaki Cruise, ‘Görevimiz Tehlike’ film serisinin beşincisi çekilirken, hareket halindeki uçağa tutunurken görüntülenmişti.

Can güvenliği askıyla sağlansa da hareketi tehlikeli olarak görülmüştü. Tüm zamanların en iyi golfçüsü olarak bilinen Tiger Woods’un uçağı da Gulfstream G550. Yaklaşık 55 milyon dolar değerindeki uçak, 12 saate kadar durmaksızın 12 bin kilometre gitme potansiyeline sahip. New York’un emlak kralı olarak adı anılan Donald Trump’un uçağının modeli Boeing 757. Trump’un uçağı da fiyatı da dudak uçuklatacak cinsten.

Zira değeri 95 milyon doları geçiyor. Dinlenme salonundan banyosuna kadar her şeyi bulunan ve evi aratmayan uçak, lüks detaylarla dekore edilmiş. Sunucu Oprah Winfrey, şarkıcı Celine Dion ve yönetmen Steven Spielberg ise aynı uçağa sahip. 42 milyon dolar değerindeki uçağın modeli; Bombardier Global Express XRS olarak geçiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika