spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

JetBlue uçaklarında ücretsiz online yayın izlenebilecek

Seçtiklerimiz

JetBlue şirketinin uçak içinde yolcular için verdiği yüksek hızlı internet altyapı hizmeti Fly-Fi‘yı da öne çıkaran bu iş ortaklığı sayesinde,  Amazon Prime’ın aylık 99 dolar değerindeki abonelik sistemine dahil olan kullanıcılar, JetBlue uçaklarına bindiğinde, Amazon Prime hesaplarını uçak içinde ekstra herhangi bir internet ücreti ödemeden kullanabilir olmaya başlayacak. Böylece kullanıcılar, Amazon Prime’daki on binlerce dizi, film ya da televizyon şovuna erişebilecek. Amazon’un özel olarak hazırladığı içerikler de yine bu şekilde izlenebiliyor olacak.
 
JetBlue ile Amazon’un anlaşmasının bir diğer ilginç tarafı ise, bu entegrasyonun uçak içinde herhangi bir donanım ya da yazılım yatırımı yapılmadan gerçekleştirmiş olması. Kısacası bu iş ortaklığı sebebiyle, uçak içindeki ekranlara da cihazlara herhangi bir eklenme yapılması gerekmiyor. Prime üyesi kullanıcılar, Amazon Instant Video hizmetine kendi dizüstü bilgisayarları, akıllı telefonları ya da tabletleri üstünden, ek herhangi bir şey indirmeden internet üstünden erişebiliyor.
 
Böylece havayolları firmaları gelecekte bu tarz uçak içi dev yatırımlar yerine, kullanıcılara kendi kişisel cihazları üstünden hizmet vermeyi hedefleyecek stratejilerinin ilk örneklerini de görmüş oluyoruz. JetBlue Airbus A321 tipi uçaklarının şu anda tamamında Fly-Fi hizmetini sunuyor. Airbus A320 tipi uçaklarının ise yüzde 80’ine Fly-Fi sistemi yüklendi. Yıl sonuna dek A320’ler de internet ile donatılacak ve son olarak JetBlue filosunda bulunan Embraer E190’lara da sistem entegre edilerek JetBlue 2015 bitmeden tüm uçaklarında kablosuz internet hizmetini sunmaya başlayacak.
 
Bildiğiniz gibi JetBlue, daha önce Apple Pay ile ödeme kabul eden ilk havayolu şirketi olmuştu. Yenilikleri oldukça seven JetBlue, Amazon iş birliği ile de uçak içinde müşterilerine uçak içi eğlence sistemlerinde yeni bir kart daha açmış ve rakiplerinden farklı bir özelliği sunmuş oluyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika