spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Kaçırlan THY Pilotlarında Son Durum

Seçtiklerimiz

Sağlık durumlarının iyi olduğu ve Beyrut dışında bir yerde ayrı olarak tutuldukları bildirilen pilotlar için Türk makamları girişimlerene sürdürüyor. 
 
Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, Lübnan İç işleri bakanı Merwan Şerbel ile görüştü. 
 
Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri bakanı Merwan Şerbel, Türk pilotların kaçırılmasını kınadıklarını belirterek, Lübnan’daki Türkleri koruyacaklarını söyledi. 
 
Pilotların nerede oldukları ile kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen Şerbel , pilotların kurtarılması için özel olarak görevlendirilen Lübnan emniyet güçlerine bağlı ekibin araştırmalarını gizli şekilde yürüttüğünü de belirtti. 
 
Büyükelçi Özyıldız, Lübnan eski Başbakanı ve 14 Mart lideri Fuad Sinyora ile de görüştü. 
 
Sinyora : " Türk pilotların kaçırılması iki ülke arasındaki ilişkileri bozmayı amaçlıyor’’ dedi. 
 
Büyükelçi Özyıldız da " Pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi geliyor. Çeşitli kanallarla pilotlara ulaşmaya çalışıyoruz " şeklinde konuştu. 
 
Kaçırma olayını kendilerini "İmam Rıza’nın Ziyaretçileri" olarak adlandıran bir grup üstlendi. 
 
Lübnan’daki Özgür Şii Hareketi kurucusu ve Genel Başkanı Muhammed el-Hac Hasan ise Türk pilotların kaçırılması olayında, Hizbullah’ı ve Suriye’de kaçırılan Lübnanlıların dosyasından sorumlu Abbas Zugeyb’i suçladı. 
 
Hasan, Türk pilotların kaçırıldığı bölgede Hizbullah’ın izni olmaksızın kimsenin eylem gerçekleştirmeye cesaret edemeyeceğini ifade etti. 
 
Lübnan Başbakanı Necib Mikati yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan’daki tüm güvenlik birimlerinin, kaçırılan Türk pilotlarını aramak ve serbest bırakılmalarını sağlamak için teyakkuzda olduklarını belirtti. 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaptığı açıklamada pilotların kaçırılmasıyla ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 
 
Olayla ilgili hemen temaslara geçildiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Çeşitli tahminlerimiz var, ümit ederim ki kısa süre içerisinde inşallah sağ salim kurtarırız” dedi. 
 
Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman’ı telefonla arayarak, Türk pilotların bir an önce bulunmasını istedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika