spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Kassam Tugayları Tel Aviv’deki havalimanını vurdu

Seçtiklerimiz

İzzeddin el-Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, "Tel Aviv kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ben Gurion Havaalanı, 4 adet M75 füzesiyle vuruldu. Ben Gurion Havaalanı, ilk kez hedef alındı" denildi.  

Açıklamada ayrıca, Askalan’a 5, Aşdod’a 9 füze fırlatıldığı, Tselim Askeri Üssü’nün de 6 füzeyle hedef alındığı kaydedildi.

Öte yandan İsrail ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twetter’daki hesabından yaptığı açıklamada, Gazze’den atılan 3 roketin, Tel Aviv el-Kubra bölgesinde "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti. Lerner, saldırının ardından bölgede sirenlerin çalmaya başladığını ifade etti.

Benzin istasyonuna roket düştü

Gazze’den İsrail’e atılan roketlerden birinin benzin istasyonuna isabet etmesi sonucu 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Davut’un Kızıl Yıldızı adlı yardım kuruluşunun sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki resmi hesabından yapılan açıklamada, "Aşdot’taki bir benzin istasyonuna düşen roket nedeniyle 1’i ağır 8 kişi yaralanmıştır" denildi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada da Gazze’den atılan 1 roketin "Demir Kubbe" füze savunma sistemi tarafından imha edildiği ifade edildi.

Operasyonların ismi "Yenmiş ekin yaprakları"

İzzeddin el-Kassam Tugayları, saldırılara karşı düzenledikleri operasyonları, "El-Asfu’l-me’kul" (Yenmiş ekin yaprakları) olarak adlandırdı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, bir televizyon kanalında yayınlanan açıklamasında, "Düşmanın saldırısını sınırlı bir çatışma kabul ederek, kendisine gerçekte yapabileceklerimizin çok çok azıyla karşılık verdik" dedi.

"Savaşı başlatanın, tehditler savurup sonra da saldıran İsrail olduğunu ancak ne zaman sona ereceğine onun karar veremeyeceğini" ifade eden Ebu Ubeyde, kendilerini, İsrailli komutanların iddia ettiği gibi 1 hafta 10 günlük bir operasyonun aksine çok uzun sürecek bir savaşa hazırladıklarını vurguladı.

"Filistin halkı hedeflerine ulaşıncaya kadar durmayacak"

Saldırılara karşı verilen mücadeleyi "Yenmiş ekin yaprakları" olarak adlandırdıklarını aktaran Ebu Ubeyde, "Batı Şeria’da, Gazze’de ve 1948’de işgal edilen topraklarda başlayan devrim dalgası, Filistin halkı hedeflerine ulaşıncaya kadar durmayacak. Düşmanın evleri yıkması, kadın ve çocuk öldürmesi ancak ısrar ve güvenimizi arttıracak, saldırılara verdiğimiz karşılıklar ağırlaşacak" diye konuştu.

Ebu Ubeyde ayrıca, ilk defa İsrail’in en uzak noktasını füzelerle vurduklarını sözlerine ekledi.

"Yenmiş ekin yaprakları" tabiri, Kuran-ı Kerim’de Fil suresinde konu alınan, Kabe’yi yıkmak isteyen Ebrehe’ye ait fil ordusunun, Ebabil kuşları tarafından atılan küçük taşlar nedeniyle "yerle bir olma hali" için kullanılıyor.

Uluslararası hava yolları şirketlerine uyarı

Bu arada İzzeddin el-Kassam Tugayları, uluslararası hava yolları şirketlerine "İsrail’e uçmamaları" uyarısında bulundu.

İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklama, "İsrail, Gazze’de yaşayan sivillere yönelik terör saldırıları düzenlemekte, evleri yerle bir ederek, insanları kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden öldürmektedir. Biz bu düşmana karşı koymaya karar verdik. Sizleri İsrail’in 27. Askeri Hava Üssünün bulunduğu Ben Gurion Havaalanı’na uçmamanız konusunda uyarıyoruz" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Bu açıklamayla, hukuki ve ahlaki sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Saldırılardan yolcularınızın ve uçaklarınızın zarar görmesi durumunda hiçbir mesuliyeti kabul etmeyeceğimizi bildiriyoruz."

İsrail’in "Koruyucu Hat Operasyonu" adı altında Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 100’e, yaralıların ise 670’e yükseldi.    

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika