spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 18 Nisan 2024

Kaybolan uçak tam gaz aranıyor…

Seçtiklerimiz

Toplam altı ülkeye ait irili ufaklı en az 50 geminin Güney Çin Denizi’nde bir buçuk günden bu yana yürüttüğü arama çalışmalarına rağmen, uçağın enkazına hala ulaşılamadı. Arama kurtarma çalışmalarına Malezya, Vietnam, Çin, Singapur, Filipinler ve Endonezya tarafından gönderilen gemilerin yanı sıra, çeşitli tiplerde uçak ve helikopterler de katılıyor.

Malezya Havayolları’na ait Boeing 777 yolcu uçağı, taşıdığı 239 kişiyle önceki gün 12.21’de (TSİ 18.21’de) Kuala Lumpur’dan havalandı. Uçakla irtibat, Malezya ve Vietnam arasında deniz üzerindeyken yerel saatle 02.40’ta (TSİ 20.40’ta) kesildi.

MALEZYA BEŞ SAAT SONRA AÇIKLADI

MH370 sefer sayılı Boeing 777’yle irtibatı kaybeden Malezya Havayolları’nın söz konusu bilgiyi beş saate yakın gizli tutup sabah saat 7.30’da açıklaması, uçakta 154 vatandaşı bulunan Çin’de öfke yarattı.
Çin medyasında yayımlanan haberlerde, beş saalik gecikmenin uluslararası havacılık ilke ve kurallarına aykırı olduğu belirtiliyor. Gecikme nedeniyle arama kurtarma gemilerinin bölgeye öğleden sonra intikal etmeye başlayabildiğinin belirtildiği haberlerde, enkaz yer tespitinde kritik önem taşıyan uçak parçalarıyla yakıt ve yağ kalıntılarının dağılmış ya da uzak mesafelere sürüklenmiş olabileceğine işaret ediliyor.

BASIN TOPLANTISINDA GERGİNLİK

Öte yandan, Malezya Havayolları yetkililerinin Kuala Lumpur’da düzenlediği basın toplantısında gerginlik yaşandı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika