spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Kayıp Malezya Uçağı Nereye Gidiyordu?

Seçtiklerimiz

Okyanusa düşen malezya uçağı aylardır yapılan çalışmalara rağmen hala bulunamadı. Kayıp Malezya Uçağı hakkında o kadar asılsız haber yapıldı ki uçak hakkında şehir efsaneleri bile türedi. Fark bölgelerde, farklı arama kurtarma teknikleriyle yapılan arama çalışmalarınına rağmen düşen malezya uçağının bulunamaması düşündürücü.

Avustralya hükümeti uydudan gelen yeni verilerin analizi sonrasında uçağın arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin değiştirildiğini açıkladı.

Okyanusa Düşen Uçak Ne Zaman Düştü? Düşen Malezya Uçağı Nereye Gidiyordu?

MH370 sefer sayılı uçak 8 Mart günü Malezya’nın Kuala Lumpur şehirinden Çin’in başşehiri Pekin’e giderken 239 yolcu ve mürettebatıyla beraber kayıplara karışmıştı.

Yetkililer, uçağın düştüğü sırada otopilotta olduğunu tahmin ediyor.

Nisan ayında, uçağın kara kutusundan geldiği tahmin edilen sinyaller üzerine okyanus tabanında yoğun arama çalışmaları yapılmış ancak bir sonuç alınamamıştı. Çalışmalar sonunda yetkililer, sinyallerin uçaktan gelmediği kanısına varmıştı.

Sualtı arama çalışmalarına, araştırma gemilerinin okyanus tabanının haritasını çıkarabilmesine daha fazla zaman tanıyabilmek için ara verildi.

Avustralya Ulaştırma Güvenliği Bürosu, arama çalışmalarının Ağustos ayında yeniden başlayacağını ve yaklaşık bir yıl süreceğini açıkladı.

Çalışmalar kapsamında denizaltılar okyanus Boeing 777 tipi uçağın kalıntılarına ulaşabilmek için okyanus tabanını tarayacak.

Süren arama çalışmalar, havacılık tarihindeki en maliyetli arama çalışması olarak da kayıtlara geçti.

KPSS’DE KAYIP MALEZYA UÇAĞIYLA İLGİLİ SORU ÇIKTI

Öğretmenlik ve lisans düzeyinde A ve B grubu kamu kadroları için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) ilk oturumları dün gerçekleşti. Sabah oturumunda genel yetenek ve genel kültür testlerindeki 120 soruyu cevaplayan adaylara güncel sorular da yöneltildi. O sorulardan dikkat çekenleri şunlar: “239 yolcusuyla kaybolan Malezya uçağı, hangi ülkeye gidiyordu? Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun başkanı kimdir? Jandarma, adli kolluk görev bakımından kime bağlıdır?..” Sınavdan çıkan adaylar, soruların geçen yıla oranla daha kolay olduğunu söyledi. KPSS’ye girenler arasında Zirve Yayınevi davası sanıklarından Abuzer Yıldırım da vardı. Hakkında 3 defa ağırlaştırılmış müebbet istenen Yıldırım, cezaevindeyken üniversiteyi bitirmişti. Bir süre önce şartlı tahliye edilen Yıldırım, polisler eşliğinde sınavda ter döktü.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika