spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Kayıp turist sayısı 18’mi, 98’mi?

Seçtiklerimiz

Adriyatik Denizi’nde seyir halindeyken yanan İtalyan feribotunda tam olarak kaç yolcunun bulunduğu ve kayıp sayısıyla ilgili kesin rakamlar bir türlü açıklanamıyor. İtalya resmi makamları, feribotta bulunan yolculardan 98’inin kayıp olduğunu iddia ederken, Yunanistan makamları kayıp yolcu sayısının 18 olduğunu belirtiyor.

İtalyan savcı Giuseppe Volpe, gemideki yolculardan 98’inin hala kayıp olduğunu açıkladı. Yunanistan Denizcilik ve Ticaret Bakanlığı ise, İtalya makamlarının hazırladığı listenin yazım yanlışları ve isim tekrarları ile dolu olduğunu, ancak yeni yıl tatilinden dolayı buna anında yanıt verilemediği belirtildi.

İtalyan Sahil Güvenliği’nden bir yetkili ise, gemide 477 kişinin sağ olarak kurtarıldığını, 11 kişinin ise cesedine ulaşıldığını açıkladı. Yetkili, ‘Bu da gemideki yolcu sayısının 478 değil 488 olduğunu gösteriyor’ dedi. Yunanistan makamları ise, gemide 474 kişinin bulunduğunu iddia ediyor.

KAYIP TÜRK YOLCUDAN İYİ HABER

Hürriyet’te yer alan habere göre ise, kayıp Türk yolcu Hakan Akkaya ile ilgili İtalyan makamları henüz bilgi vermiş değil. Dün Bari’deki morg yetkililerine Hakan Akkaya’nın fotoğrafını gönderen Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği, cesetler arasında Akkaya’nın olmadığı cevabını aldı. Diplomatik kaynakların edindiği bilgiye göre, Akkaya, kaza sonrası ailesini telefonla arayarak, filikaya bindiğini söyledi. Ancak bundan sonra Hakan Akkaya’ya bir daha ulaşılamadı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika