spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Kaza Öncesi Konuşmaları Montemi Edildi?

Seçtiklerimiz

Ona göre, Ukrayna tarafından yayılan milis komutanlarının karşılıklı konuşma ses kayıtları meydana gelen 17 Temmuz’daki kaza öncesi konuşmaları dahil birkaç konuşmadan monte edildi. “BUK” Hava Savunma Sistemi’nin güya Rusya topraklarına taşındığı şeklindeki video görüntüsü ise, gerçekte Kiev tarafından kontrol edilen bölgede çekildi.

Çurkin konu ile ilgili olarak “Ukrayna’nın soruşturma kapsamında uçuş kontrol memurlarının davranışları ve 17 Temmuz’da Ukrayna’nın “BUK” Hava Savunma Sistemleri’nden birini doğrudan milisler tarafından kontrol edilen topraklara götürmesi gibi birçok soruya cevap vermesi gerekiyor. Neden uçağın düşüşünün hemen ardından Hava Savunma Sistemi acil olarak orayı terketti? Neden özellikle 17 Temmuz’da Ukrayna’nın Hava Savunma Radar Sistemleri maksimum yoğun bir şekilde çalıştı? Rusya Savunma Bakanlığı tarafından birçok soru hazırlandı. Diğerlerinin ise uluslararası sorgu ekibi tarafından oluşturulacağını ümit ediyoruz” dedi.

Diplomat daha önce de 2001 yılının ekim ayında buna benzer bir hadise yaşandığı ve Ukrayna toprakları üzerinde Tel Aviv’den Novosibirsk’e uçan yolcu uçağının düştüğünü hatırlattı. Bağımsız soruşturma onun Ukrayna askerleri tarafından vurulduğunu ortaya koyarken, Ukrayna Eski Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma bu kazaya “Dünyada ve Avrupa’da neler olup bittiğine bir bakın. Biz bir ilk ve son değiliz. Bunu trajedi haline dönüştürmemek gerekir” ifadeleri ile yorumlamıştı. Çurkin ayrıca Ukrayna’nın halen suçunu kabul etmediğine dikkat çekti.

Rus diplomat sözlerine “Kiev’in bu şekildeki sicili göz önüne alındığında ona 17 Temmuz kazası soruşturmasının gerçekleştirilmesi ile ilgili ilk gıcırtıyı vermek, tabii ki ona meydana gelen olayın gerçek nedenlerini gizleme görevi verilmemiş ise sersemce bir şey olurdu.” ifadelerini ekledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika