spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Kazakistan – Türkiye Uçak Seferleri Artırıldı

Seçtiklerimiz

 Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, geçen hafta varılan anlaşma sonrasında Kazakistan’ın Almatı, Astana, Karaganda merkezlerinden haftada karşılıklı olarak 8 sefer düzenlenecek.

Kazakistan-Türkiye arasında seferlerle uçacak yolcuların rezervasyonları ve koltuk satışlarının herkese açık şekilde yapılacağı belirtilirken, yolcuların sorumluluğunu sadece tur şirketlerinin değil ilgili havayolu şirketlerinin temsilcilerinin üstleneceği bildirildi.

Merkezi Türkiye’de olan Sky Airlines’ın 2013 yılında iflas etmesi nedeniyle Kazakistan’dan Türkiye’ye gelen bine yakın turistin dönüş yolunda problemler yaşamasının yolcuların sorumluluğunu ilgili havayolu şirketlerinin temsilcilerinin üstlenmesinin nedeni olduğu ifade ediliyor.

Kazak Sivil Havacılık Komitesi verilerine göre, Kazakistan’dan Türkiye’ye charter seferlerle 230 bin yolcu gitti. Türkiye’ye olan uçuş talebine ilişkin araştırma yapan komite, 2014’te daha fazla yolcu gitmesi yolunda piyasa aktörleriyle görüşmelerde bulunmuştu.
Kazakistan’da charter uçuş yapan havayolu şirketlerinin en büyüğü SCAT’ın, 7 Boeing uçağıyla 190 bin yolcu taşıma kapasitesi bulunuyor. Diğer firmalar, Euro-Asia Air, Investavia Bek Air de 74 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip durumda. Yüzde 51’i devletine ait Kazakistan havayolu şirketi Air Astana ise charter yoluyla 28 bin yolcu taşımayı planlıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika