spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

KLM’in eski CEO’su görevine resmen başladı

Seçtiklerimiz

Havayollarının en büyük çatı kuruluşu olan Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği’nin (IATA) yeni başkanı  Alexandre de Juniac resmen görevine başladı. Air France-KLM havayollarının CEO’su olan Alexandre de Juniac Haziran ayında İrlanda’nın başkenti Dublin’de yapılan 72. IATA Genel Kurulu’nda Tony Tyler’dan boşalan koltuğa layık görülmüştü.

 

 
Böylesine büyük bir sorumluluk aldığı için heyecanlı olduğunu söyleyen Alexandre de Juniac, “IATA, güvenli, sürdürülebilir küresel hava taşımacılığı için büyük bir öneme sahip. Eski başkan Tony Tyler, görev yaptığı 5 yıl boyunca bu çıtayı daha da yukarılara taşıdı. Yönetim kurulumuz ve üye havayollarımızın katkılarıyla bu başarıyı sürdürmek için elimden gelen gayreti göstereceğim” dedi. Havacılık sektörünün dünyada istihdama büyük katkı yapması ve endüstrinin gelişmesine aracılık etmesinin yanında kültürler arasında köprü vazifesi gördüğüne vurgu yapan Juniac, hükümetlerin sektörün sunduğu katkıyı daha iyi anlamaları ve gerekli her türlü kolaylığı göstermeleri gerektiğini vurguladı.

 

 
1995 – 2009 yılları arasında Fransız uzay, havacılık ve savunma devi Thales’te çeşitli pozisyonlarda çalışan Alexandre de Juniac, 2011-2013 yılları arasında Air France’ın CEO’luk, 2013-2016 yılları arasında  Air France-KLM grubunda yönetim kurulu  başkanlığı ve CEO’luk görevlerinde bulunmuştu. 1945 yılında kurulan IATA halen, dünya genelindeki 264 üye havayolu şirketi ile, küresel hava trafiğinin % 83’ünü temsil ediyor.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika