spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Koca Seyit Havalimanı rekora doymuyor

Seçtiklerimiz

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin internet sitesinde yayınlanan verilere göre, Mayıs sonu itibariyle 2013’ün aynı dönemine kıyasla yolcu trafiğini yüzde 575 arttıran Havalimanından 53 bin 683 kişi uçuş yaptı.

2013 Mayıs sonu verilerine göre iç hatlarda 7 bin 668, dış hatlarda 997 yolcu transferi sağlanırken, 2014’ün aynı döneminde 51 bin 759 iç hat ve bin 924 dış hat yolcusu uçuş gerçekleştirdi. 2014 yılında toplamda 53 bin 683 yolcu gelen ve giden sınıfında Balıkesir Koca Seyit Havalimanını kullandı.
Balıkesir Koca Seyit Havalimanına 2014 yılında ticari uçuşlarında ilgisi arttı.

Bir önceki yıla oranla yüzde 323 artış gösteren uçuşlara 3 Türk hava yolu şirketi ve bir yabancı havayolu şirketi tarifeleri ile destek oluyor. 2013 yılında 212 iç hat ticari uçağı ve 5 dış hat uçağı Edremit’e uçarken 2014 yılının aynı döneminde 897 iç hat ticari uçağı ve 17 dış hat ticari uçağı Edremit’e iniş ve kalkış yaptı. 2014 yılında 914 ticaret uçak Balıkesir Koca Seyit Havalimanına iniş ve kalkış yaparak bir önceki yıla oranlar yüzde 323 artışa neden oldu.

Bunun yanında ticari olmayan uçuşlarda da büyük artış gözlenen Balıkesir Koca Seyit Havalimanında 2013 yılında mayıs ayı sonu verilerine göre bin 168 uçak iniş ve kalkış yaparken dış hatlarda 12 uçuş gerçekleştirildi. 2014 Mayıs ayı sonu verilerine göre ise bin 827 uçak iç hatta uçuş yaparken 17 uçak ise dış hatlarda uçuş gerçekleştirdi. 2014 yılında toplamda bin 844 uçak uçuş gerçekleştirdi.

İstanbul, Ankara ve Almanya’nın Dusseldorf kentlerine 4 firma tarafından düzenli tarifeli uçuşların gerçekleştirildiği Balıkesir Koca Seyit Hava Limanı Kuzey Ege’nin dünyaya ve Türkiye’ye açılan kapısı olarak Haziran ayında rekora imza atması bekleniyor.

DHMİ yatırım programları çerçevesinde yapımı devam eden ve uluslararası uçuşlar için pisti geçtiğimiz yıllarda genişletilen Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nın, yeni terminal binasını inşaatında çalışmalar son aşamasına geldi. Yapımını, Türkiye’nin tanınmış inşaat firmalarından Türkseven İnşaat’ın üstlendiği modern terminal binasının Mart ayında hizmete açılması planlanıyor. 23 bin metrekare kapalı alanda, dış ve iç hatlar yolcu giriş çıkış bölümleri AB standartlarına uygun olarak dizayn edilen modern terminal binasına ilave olarak yeni bir kule kompleksi binası da inşa edildi.

Geçtiğimiz yıllarda pisti tamamen yenilendikten sonra uluslararası uçuşlara hizmet edebilecek şartlara kavuşturulan Balıkesir Koca Seyit Havalimanı çevresinde, çok sayıda teknik blok ve yardımcı bina da yapılarak hizmete başladı. Bu arada, pist apronuna da 1 uçak park yeri daha kazandırıldı. Yeni terminal binası yapım işinin 39 milyon TL’yi mal olacağı öğrenilirken, bina, bölgeye büyük oranda ekonomik katkılar sağlayacak.

1997 YILINDAN BERİ FAALİYET GÖSTERİYOR

Geçtiğimiz yıllarda bir süre isim tartışmalarıyla gündeme gelen Balıkesir Koca Seyit Havalimanı, 1997 yılında yapımı tamamlanmış ve DHMİ Genel Müdürlüğüne devredilerek, uçuş trafiğine açılmıştı. Farklı firmalar tarafından haftanın belirli günleri İstanbul ve Ankara illerine tarifeli uçuşlar gerçekleştirilen havalimanı, Edremit ilçesine 8, Burhaniye ilçesine de 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İnşaatın yapım işini yürüten Türkseven İnşaat firması, Balıkesir Koca Seyit Havalimanı dışında, Sivas Nuri Demirağ Havaalanı Yeni İç ve Dış Hatlar Terminal Binası ve Mütemmimleri İnşaatı, Atatürk Havalimanı İş Makinaları Garaj Binası Yapım İşi, Erzurum Havalimanı Teknik Blok ve Kule Kompleksi Yapım İşi, Çanakkale Havaalanı İtfaiye Binası Yapım İşi, Tekirdağ Çorlu Havaalanı hasarlı binaların yapılması işini gerçekleştirdi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika