spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Körfez Havacılık 2 yeni VIP helikopter alacak

Seçtiklerimiz

EC145 T2 VIP helikopterinin alımı ile Körfez Havacılık, VIP görevlerde kullanılan sabit ve döner kanatlı uçak filosunu genişleterek, bölgede sunduğu kurumsal ve charter hizmetleri geliştirmeyi hedefliyor. İmzalanan bu yeni anlaşma kapsamında EC145 T2 helikopterlerinin Türkiye pazarına girişi sağlanacak ve ülkemizdeki Airbus Helicopters’ın varlığı da genişleyecek.

VIP kategorisindeki özel müşteriler ve kurumsal pazara hitap eden bu özel helikopterler; İtalya’nın Como şehrinde bulunan Mercedes-Benz Gelişmiş Tasarım Stüdyosu işbirliği ile yüksek kaliteli malzeme, şık ahşap işçiliği, zarif kabin aydınlatması ve çok fonksiyonlu bölmeleri ile üst düzey kurumsal, idari ve özel görevler için tasarlandı. Hafif-orta çift motorlu helikopter kategorisinde lider olan, özel iç tasarıma sahip, yüksek dirençli türbin motorlu olan EC145 T2, Körfez Havacılık tarafından özel olarak seçildi.

Bu özel  Mercedes-Benz helikopterleri, özellikle konfor ve ayrıcalık arayan yolcu beklentilerini karşılamak üzere tasarlanmış, kendi sınıfının en geniş ve çok yönlü modelidir.

Avrupa’da sipariş edilen ilk VIP tasarımlı EC145 T2 helikopterleri arasında yer alan bu iki helikopter, sivil ve askeri helikopter pazarında önemli bir başarı kaydetti. Körfez Havacılık filosuna dahil olan helikopterlerden, 300 adedi Amerika Birleşik Devletleri ordusu için olmak üzere toplamda 700’ün üzerinde üretim yapıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika