spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Kuyruklu yıldızın yüzü görüntülendi

Seçtiklerimiz

Alman gökbilimciler 10 sene süren takibini tamamlayarak, 450 milyon kilometre ötedeki 67P kuyrukluyıldızını yakalayan Rosetta’nın çektiği resimde enteresan bir detay yakalamayı başardı.
 
GÖK CİSMİNİ ANALİZ SÜRECİNE BAŞLADI
Al Jazeera’nin haberine göre; 10 sene süren takibini dün sona erdirerek Dünya’dan 450 milyon kilometre mesafedeki 67P/Churyumov-Gerasimenko kuyrukluyıldızını yakalayan Rosetta uydusu, 4 kilometre genişliğindeki gök cismini analiz sürecine başladı.
 
GÖZ YANILMASI OLSADA YÜZ GÖRÜNÜMÜ EN İLGİNÇ DETAY OLDU
Rosetta’nın henüz ulaşmadan evvel 3 Ağustos’ta çektiği resimi inceleyen Alman Uzay-Havacılık Merkezi (DLR), Twitter hesabından Rosetta’nın gizli yüzünü gösterdi. DLR, Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) yürüttüğü Rosetta görevinde de vazife aldı. Her ne kadar bir göz yanılması olsa da, Rosetta fotoğrafındaki çehre görünümü tarihi buluşmanın en enteresan detaylarından birini oluşturdu.
 
MARS ÜZERİNDEKİ YÜZÜ HATIRLATTI
DLR’ın tespiti, Viking-1 Mars keşif aracının 1976’da görüntülediği ‘Mars üzerindeki yüzü’ hatırlattı. Psikolojide ‘sanrı’ olarak tanımlanan yanılsama, insanların alelade jeolojik yapıları adam yüzlerine, hayvanlara ve muhtelif şekillere benzetmesi olarak ifade ediliyor. ESA Mars Express ve NASA Mars Global Surveyor feza vasıtaları, ‘Mars’taki yüzün’ bir görsel yanılsamadan ibaret olduğunu göstermişti. NASA benzer görsel yanılsamalara en nihayet misal olarak Curiosity’nin Nisan ayında Mars’ta gözlemlediği ışığı gösterdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika