spot_img
spot_imgspot_img
6.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Larnakanın Yedek Meydan Olması Teklifine Red

Seçtiklerimiz

Kıbrıs Rum Sivil Havacılığı bir de NOTAM yayınladı ve NOTAMda  “Türk işgali altındaki Ercan Havalimanı’nı tanımıyoruz” denildi.

Türk Sivil Havacılığı KKTC’ye uçan Atlasjet Havayolları için Ercan’a en yakın olan Larnaka Havalimanı’nı yedek meydan olarak Kıbrıs Rum Sivil Havacılığına teklif etti. Ancak Kıbrıs Rum Sivil Havacılığı, Larnaka Havalimanı’ndaki Sivil Havacılık Bürosu tarafından Türk Sivil Havacılığının İstanbul’daki bürosuna, bu teklifi reddettiğini belirten bir NOTAM gönderdi.

TÜRK İŞGALİ ALTINDA BİR YER

Türk Sivil Havacılık yetkilileri, Larnaka Havalimanı tekliflerinin bir çeşit jest olarak algılanması gerektiğini belirterek,  “Ercan için Türkiye’nin güneyinde birçok yedek meydan olacak havalimanı var. Ancak bu teklifimizi  bile yanlış anladılar” dediler.

Ercan Havalimanı için havacılıkta ‘Bilinmeyen Meydan’ olarak tanımlanan ‘ZZZZ ‘ kodunu kullanan Rum Sivil Havacılığının tüm dünyaya yayınlanan NOTAMında şu ifadeler yer aldı:

" Ercan- Timbu Havalimanı 1974 Temmuz ayından beri illegal Türk işgali altındadır. Resmi otorite, Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından tayin edilen Kıbrıs Havalimanıdır. Uluslararası trafiğe açık olan Kıbrıs Havalimanı Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı( İCAO ) tarafından tanınan tek havalimanıdır. Ercan otorite tarafından tayin edilen bir yer değildir. Operasyonu ve kullanılması sivil havacılık ihlalidir. Sizi şiddetle uyarıyoruz. Bu illegal aktifliğe karşı durunuz. Bu konuda istediğiniz bilgiler varsa size bunu verebiliriz”

SADECE TÜRKİYE

KKTCden kalkan uçaklar doğrudan seferler olarak sadece Türkiyeye inebiliyor.  Charter seferlerle ise doğrudan uçuş yapılabiliyor. KKTC-Birleşik Krallık ve KKTC-Almanya seferleri, Türkiye aktarmalı olarak yapılmakta. Referandumun ardından KKTCye uygulanmakta olan ambargoların kaldırılacağı beklentisi oluştu; ancak bu beklenti istenilen ölçüde karşılanmadı. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika