spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Limak İSG ile ilgili açıklama yaptı

Seçtiklerimiz

TAV, Sabiha Gökçen’deki Limak Holding’e ait yüzde 40’lık hisseyi 285 milyon Euro’ya satın aldı.

Bu satın almanın ardından ise Limak cephesinden yapılan satışa ilişkin olarak ilk açıklamalar Nihat Özdemir ve Ebru Özdemir’den geldi.

LİMAK Holding Başkanı Nihat Özdemir, Sabiha Gökçen’i “ilk gözağrım” diye niteleyerek “Sabiha Gökçen Havalimanı bizim ilk kez kendi havalimanımız olarak inşa edip işlettiğimiz proje oldu. Onun için yeri ayrıdır. Ancak değerini bulunca satışına karar verdik. TAV’ın Sabiha Gökçen’e ilgisi sürüyordu. Son görüşmeler kısa sürdü. Benim içimde kızını evlendirmiş bir babanın buruk sevinci var. Buradaki know how’ımızı Kosova’ya Mısır’a taşıdık. O kapıları da bize hep Sabiha Gökçen açtı.”

Enerjimizi 3. havalimanına ayıracağız

LİMAK Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yüzde 40 hissesinin TAV’a satışı ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “İyi bir teklif gelince neden olmasın dedik. Gelen teklifi çok kısa bir süre içinde inceledik ve değerlendirdik. Biz aslında uzun süreli işletmeciden çok, havalimanı projesini geliştiren ve uygulayan bir firma olarak öne çıkıyoruz. Sabiha Gökçen’de de aynı şekilde projeyi geliştirip uyguladık. Belli bir değerin üzerine çıkınca da satmayı tercih ettik. Ancak özellikle ilk alım hakkının Malezyalı ortakta olduğunu hatırlatmak istiyorum. Satış, bütün bunlar değerlendirildikten sonra resmileşecek. Biz de bütün enerjimizi ve konsantrasyonumuzu 3. Havalimanı’na ayıracağız.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika