spot_img
spot_imgspot_img
12 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Los Angeles’daki Turizm Fuarında Türkiye Tanıtımı

Seçtiklerimiz

Dünyanın en önemli turizm organizasyonlarından biri kabul edilen Uluslararası Los Angeles Turizm ve Seyahat Fuarı, farklı ülkelerden 3 binin üzerinde sektör temsilcisinin katılımıyla Long Beach’de yapıldı.
 
Türkiye, fuarda beş ayrı stantta tanıtıldı. Türk Kültür ve Turizm Ofisi tarafından kurulan ulusal stant ve Türk Hava Yolları’na (THY) ait stant ziyaretçilerden büyük ilgi topladı. Seyahat planlarında Türkiye’ye yer veren ve bilgi almak isteyen ziyaretçilere Türk lokumu ikram edildi.
 
 
TÜRK HALK OYUNU EKİBİ GÖSTERİ DÜZENLEDİ
 
Fuara katılan ülkeler, ziyaretçilerin ilgisini çekmek için geleneksel danslar gibi çeşitli etkinlikler düzenlerken Türk dans sanatçısı Vedat Gürsoylu ve grubunun sahnelediği halk oyunları gösterisi, ziyaretçiler tarafından beğeniyle izlendi.
 
Long Beach Ticaret Merkezi’ndeki fuarda ülkelerin mutfak kültürlerinin tanıtıldığı "Seyahat Lezzetleri" programı ve  seyahat uzmanları tarafından verilen seminerler organizasyonun en çok ilgi çeken etkinlikleri oldu.
 
Fuara Ürgüp’ten katılan Euphrates Tur şirketinin temsilcisi  Abdullah Açıkgöz, potansiyel müşterilerinin yüzde 65’lik bölümünün Amerikalı turistlerden oluştuğunu ve bu rakamın "özel tur" ağırlıklı çalışıyor olmalarından  kaynaklandığını belirtti.
 
AMERİKALI TURİTLERE ÖZEL PROGRAM
 
Açıkgöz,  "Amerika’dan Türkiye’ye gelen turistler, gelir düzeyleri yüksek olduğu için küçük gruplar halinde tur yapıp rahat bir seyahat geçirmek istiyor ve özellikle butik otellerde konforlu bir tatili tercih ediyorlar. Avrupalı turistlerden farklı olarak kültür turizminden hoşlanan bir Amerikalı turist profili görüyoruz. Deniz kıyısında güneşlenmek yerine müze ve arkeolojik kazı alanlarını görmeyi tercih ediyorlar. Bizim burada bulunmamızın asıl sebebi, müşteri kazanmanın ötesinde firmamızın var olan müşteri potansiyeline karşı güvenilirliğini pekiştirmek. Müşterilerimiz her sene bizi burada görmekten mutlu oluyor" şeklinde konuştu.
 
AMERİKAN TURİST SAYISI ARTIYOR
 
Amerika’da ilk kez stant açan Türk seyahat firması Authentic Holidays yetkilileri de son yıllarda  Amerika’dan Türkiye’ye giden turist sayısındaki artışa dikkat çekerek, rakamların kendilerini cesaretlendirdiğini söyledi. Yetkililer. ilk defa Amerika’da fuara katıldıklarını, önümüzdeki yıllarda da istikrarlı şekilde katılmaya devam edeceklerini belirtti.
 
Amerika’nın en büyük turizm fuarı olan Los Angeles Turizm Fuarı’nda bu yıl en iyi stant ödülü Tayvan’a verildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika