spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Lufthansa grevi son anda askıya alındı

Seçtiklerimiz

Ufo Başkanı Nicoley Baublies dpa haber ajansına verdiği demeçte, sendikanın Lufthansa yönetimiyle görüşmeleri başlatacağını söyledi. Ancak Baublies, Temmuz ortasına kadar görüşmelerde istenilen sonuç alınmadığı takdirde, kabin görevlilerinin greve gideceklerini bildirdi.

Lufthansa, kabin görevlilerinin müzakere masasına oturmaya razı olmasını memnuniyetle karşıladı. Yapılan teklif hakkında ise iki tarafta herhangi bir bilgi vermedi. Baublies Lufthansa’nın kendilerine önemli ölçüde iyileştirilmiş bir teklif sunduğunu ifade etti.

Ancak sendika şefi, teklifin grevleri tamamen durdurup durdurmayacağını önümüzdeki haftalarda yapılacak görüşmelerde belli olacağını sözlerine ekledi. Ayrıca, sıkıntılı olan güven ilişkisinin son günlerde daha da zarar görüdüğünü belirten Baublies makul bir toplu sözleşmeyi sağlama adına yapılacak müzakerelerde güvenin inşa edilmesi gerektiğini altını çizdi.

Ufo sendikası, Lufthansa’ya toplu sözleşme görüşmelerinde bir yakınlaşma sağlamak için sabah saat 9’a kadar süre vermişti. İstedikleri teklifi almadığı takdirde Eylül ortasına kadar süren uzun soluklu bir grevle tehdit etmişti.

Daha önce Kokpit Birliği’nin (VC) organize ettiği pilotlar grevinde milyonlarca Euro zarar eden Lufthansa, bu sefer verilen süre bitmeden Ufo’nun sıcak baktığı bir teklif yaparak grevden son anda kurtuldu. 2012 yaz aylarında kabin görevlileri, Lufthansa’nın tarihinde ilk kez üç günlük iş bırakma eylemi yaparak bin 500 uçuşun iptal edilmesini sağlamıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika