spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Lufthansa pilotları yarın yine grev yapacak

Seçtiklerimiz

Alman Cockpit (VC) pilot sendikasının açıklamasına göre, Lufthansa pilotları salı günü yerel saatle 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Frankfurt Havalimanında iş bırakacak. Grev, Airbus A380, Boeing B747, Airbus A330 ve Airbus A340 gibi uçak tipleriyle yapılacak uzun mesafeli birçok uçuşu kapsayacak.

Grevle yeni bir toplu iş sözleşmesinin hedeflendiği belirtilen pilot sendikası açıklamasında, Lufthansa yönetiminin hiçbir uzlaşmacı teklif sunmadığı ve bu yüzden grev kararı alındığı ifade edildi. Açıklamada, ayrıca sendikanın grevleri önlemek için görüşmelere her zaman hazır olduğu vurgulanırken, Lufthansa yolcularından da verilen rahatsızlık sebebiyle özür dilendi.

Lufthansa yönetimiyle toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık yaşayan pilotlar, nisandan bu yana dört kez iş bırakma eylemi düzenledi. Geçen haftalarda Lufthansa pilotları Frankfurt ve Münih’teki havalimanlarında iş bırakmış ve grev sebebiyle 300’den fazla uçuş iptal edilmiş, yaklaşık 45 bin yolcu grevden etkilenmişti.

Almanya genelinde 9 bin 500 üyeye sahip pilot sendikasının nisan ayında yaptığı uyarı grevinde ise Lufthansa yaklaşık 3 bin uçuşunu iptal etmiş ve bu iptallerden 400 bin yolcu etkilenmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika