spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Lufthansa pilotları yeniden greve gidiyor

Seçtiklerimiz

Almanya’da tatil sezonunun henüz sona ermediği şu günlerde Lufthansa tekrar grev tehdidi ile karşı karşıya kaldı. Şayet grev yapılırsa binlerce uçuş iptal edilebilir. Lufthansa pilotlarını temsil eden sendikalar birliği ‘Cockpit’ (VC), dün akşam yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını, taleblerini elde edebilmek için yeni mücadele tedbirleri alacaklarını bildirdi. Grev terminlerinin zamanında kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

Cockpit’ten yapılan açıklamada, Lufthansa müşterilerinin çektikleri sıkıntılardan dolayı üzgün oldukları, Lufthansa yönetiminden gelecek uygun tekliflerin grevi engelleyebileceği ifade edildi.

Lufhansa pilotları sendika birliği, 5 bin 400 üyesi için daha fazla maaş ve hepsinden önemlisi şirket için kendilerine vaad edilen özel erken emeklilik programının devamını istiyor. Lufthansa ise mali sıkıntıdan dolayı erken emekliliği yeniden düzenlemek istiyor.

Son olarak Nisan ayında Lufthansa tarihinin en büyük grevi yapıldı ve pilotların işi bırakmasından dolayı 3 bin 800 uçuş iptal edildi, 3 gün içinde 425 bin yolcu mahsur kaldı. Daha sonra sendika ile Lufthansa arasında görüşmeler başlamıştı. Şimdi Cockpit, bu görüşmelerin başarısız sonuçlandığını, Lufthansa’nın özellikle pilotları tatmin edecek taleblere büyük kesintiler getirdiğini bildirdi. Lufthansa’dan yapılan açıklamada ise Cockpit’le görüşmelere devam etmek istedikleri ve görüşmeler sırasında daha iyi teklifler verdikleri kaydedildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika