spot_img
spot_imgspot_img
11.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Lugansk Havaalanı harabeye döndü

Seçtiklerimiz

Ateşkesten sonra bazı yolların açılmasıyla görülebilen havaalanı, ordu birlikleriyle ayrılıkçılar arasındaki çatışmaların derin izlerini taşıyor.

Bir hafta önce yaşanan çatışmalarda, havaalanının birçok binası harabeye dönmüş, kullanılamaz hale gelmiş durumda.

Çatışmalarda ordu birliklerinin terketmek zorunda kaldığı ve ayrılıkçıların eline geçen havaalanından geriye, dağılmış yapılar, vurularak demir yığını haline gelmiş zırhlı araçlar, çevreye saçılmış patlamamış top mermileri ve askerlerin bıraktıkları eşyalar kaldı.

Lugansk’taki Kiev yönetiminin elinde bulunan çok az sayıda yerlerden biri olan havaalanı, ayrılıkçıların beşinci saldırısından sonra el değiştirdi.

Havaalanını kuşatan ayrılıkçılar, ilk büyük saldırıyı ağır top atışlarıyla 31 Ağustos’ta yaptı. Bu saldırıda başarısız olan Rus yanlıları, ağır kayıplar vererek geri çekildi. Daha sonraki saldırılarda durumları iyice zorlaşan askerler, ablukayı aşarak  bölgeden çıkmak istedi ama başarılı olamadı. İki taraftanda çok sayıda can kayıpları oldu.

Ukrayna askerleri, Uluslaraarası Kızılhaç Örgütü’nden devreye girmesi sonucu oluşturulan güvenli koridordan geçerek ablukadan kurtuldu.

Tüm binaların, araçların, vericilerin, kulenin vurulduğu havalanı şimdi ayrılıkçıların kontrolünde.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika