spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Lütfi Elvan son toplantısına katıldı!

Seçtiklerimiz

Ankara’da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, seçim nedeniyle yasa gereği istifa etmesi gereken üç bakan ile ilgili sorulan soru üzerine "Bugün Bakanlar Kurulunda Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan, İçişleri Bakanımız Efkan Ala son toplantılarına katıldılar. Kendilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerimizi ilettik.

Cumhurbaşkanımızla geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz istişare sonrasında üç bakanlığımıza şu an ki bakanlık müsteşarlarının önümüzdeki seçime kadar nezaret etmelerini kararlaştırdık.

Adalet Bakanlığına Kenan İpek, İçişleri Bakanlığına Sebahattin Öztürk, Ulaştırma Bakanlığına Feridun Bilgin önümüzdeki günler itibariyle 6 Mart son gün olduğu için o gün itibariyle göreve başlamak üzere kararlaştırılmışlardır. Hayırlı olsun. Zaten bu Türkiye’de on yıllardır uygulanan bir uygulama. Üzerine düşünmek lazım gerçekten buna ihtiyaç var mı, diye. Ancak bir teamül bir kural gereği seçimlerden önce bu üç bakanlığın ataması yapılıyor. Sürekliliği teminen yürüyen işlerde herhangi bir aksama olmaması açısından müsteşarların bu görevi üstlenmelerini doğru bulduk.

Çünkü bu 3 ay bu bakanlıklar ve hükümetin işlevi bağlamında hiçbir kesinti olmayacak. İnşallah 8 Haziran’da yeni hükümeti kurduğumuzda bu çalışmalar yürüyecek. Bizim bir dakika bile kaybetme tahammülümüz yok. Bu sürekliliği teminen müsteşarlarımız bu görevi üstlenecekler. Bakanlıktaki bütün işler de bir önceki gün gibi hiçbir fark olmadan bu görevler ifa edilecek. Devralacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika