spot_img
spot_imgspot_img
17.8 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Malaysia Airports İSG kararını haftaya verecek

Seçtiklerimiz

Akfen Holding AKFEN ve TAV Havalimanları Holding’in TAVHL Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, TAV Havalimanları Holding’in teklif verdiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Limak Holding’e ait yüzde 40 hisse için diğer ortak Malaysia Airports Holdings Berhad’ın ön alım hakkını kullanıp kullanmayacağının gelecek hafta başında belli olacağını söyledi.
 
TAV Havalimanları Holding, Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten Istanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım (ISG) ve LGM Havalimanı İşletmeleri’nin (LGM) her birinde Limak grubuna ait yüzde 40 hisseyi almak için 15 Eylül’de sözleşme imzaladığını açıklamıştı.
 
Sözleşmelerin toplam bedeli azami 285 milyon euro olarak duyurulmuştu. İSG’nin yüzde 60 paya sahip diğer ortağı Malaysia Airports Holdings Berhad’ın (MAHB), TAV’ın verdiği rakam üzerinden hisseleri almak için ön alım hakkı bulunuyor. Genç Yönetici ve İşadamları Derneği’nin (GYİAD) düzenlediği Aile Şirketleri Konferansı sırasına gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akın, "Bu konu henüz belli değil.
 
Pazartesi günü belli olacak. Daha önce de Hintli GMR’ın yüzde 40 hissesini almak için teklif yaptık ama Malezyalılar orada ön alım hakkını kullanmışlardı. Bu kez Limak’ın hisselerine teklif verdik.
 
Burada da aynı hakları var. Bu haklarını kullanıp kullanmayacaklarını, Pazartesi veya Salı günü öğreneceğiz. Bu konuda henüz bir bilgi gelmedi" dedi. Malezya basınında yer alan bir haberde, MAHB’ın bu hisseleri almayı planladığı kaydedilmişti. Akfen Holding’in TAV Havalimanları Holding’de yüzde 8.12 payı bulunuyor.
 
AKFEN 2015 YATIRIMLARINA HAZIRLIK YAPIYOR
 
Akfen Holding, TAV Havalimanları Holding’de sahip olduğu ve şirket sermayesinin yüzde 4.1’ine karşılık gelen yaklaşık 15.03 milyon nominal hisseyi finansal teminat oluşturmak amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu’na kaydettirdiğini dün açıklamış ve hisseleri satma niyeti bulunmadığını duyurmuştu.
 
Akın bu işlemle ilgili olarak, "2015 yılında yapacağımız bazı yatırımlar için hazırlık yapıyoruz" dedi. Akın olası yeni yatırımlara ilişkin olarak da, "2015 yılında yeni yatırım için biraz da konjonktüre bakacağız. Gidişat biraz yakın takip etmemiz gereken bir gidişat.
 
Suriye meselesi de son derece önemli. Hâlâ önemini artarak koruyor. Türkiye’nin dış meseleleri iç meselelerinin önemini geçti. Dolayısıyla bunları takip etmek ve bundan sonraki yatırımlarımızı da ona göre yapmak istiyoruz" dedi.
 
Akfen’in yüzde 30 hisseye sahip olduğu İstanbul Deniz Otobüsleri’ne (İDO) ilişkin son durumu da değerlendiren Akın, kurdaki yükselişten negatif etkilendiklerini belirterek, "Kur yükselmese daha iyi olurdu ama yine kur geriye geliyor. İDO’da hedeflerimizi tutturuyoruz.
 
Kur 2.30’lara gitmezse bir sorun olmuyor. Çünkü orada kur riskimiz vardı" dedi. TASS (Tepe-Akfen-Souter-Sera) Ortak Girişim Grubu 2011 yılında İDO özelleştirme ihalesini 861 milyon dolar bedel üzerinden kazanmıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika