spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

MH17 uçağıyla ilgili şok iddia

Seçtiklerimiz

‘Komsomolskaya Pravda’nın haberine göre, hava üssünün gizli tanık olarak gösterdiği kaynağa dayanarak verdiği bilgileri şöyle yansıttı:

"Dnepropetrovsk şehrinde Aviatorsk köyünde bulunuyordum. Burası basit bir havalimanı. Orada o zaman savaş uçakları ve helikopterler bulunuyordu. Helikopterler düzenli olarak uçuyor ve bombalıyorlardı, Su-25 saldırı uçağı Luhansk ve Donetsk’i bombaladı. Bu uzun bir süre devam etti. Günün ikinci yarısında Boeing’in düşmesine bir saat kala, havaya 3 saldırı uçağı kalktı. Kesin saati hatırlamıyorum. Uçaklardan biri havadan havaya AAM füzeleriyle donatıldı.

Bu Su-25 uçağıydı. Bunu havadan karaya füzeleriyle karıştırmam mümkün değil. Hayır, karıştırmama imkan yok. Onların boyutları ve boyaları birbirinden farklı. Onu tanımak çok kolay. Kısa bir süre sonra, sadece bir uçak döndü, ikisi vurulmuştu. Bana bunun Ukrayna’nın doğusunda yaşandığını söylediler. Sadece füzelerin bulunduğu uçak döndü. Ama füzesiz döndü. Pilot korkmuş bir haldeydi. Pilot uçaktan çıkarken şu cümleyi söyledi: ‘Bu o uçak değildi’.

Akşam başka bir pilot ona şunu sordu: ‘Uçağa ne oldu?’ O da şöyle cevap verdi: ‘Uçak olmaması gereken zamanda olmaması gereken yerde çıktı." Kaynak Su-25 pilotunun Boeing’i savaş uçağı sanmış olabileceğini belirterek, "Bu mümkün. Uzun bir mesafe var, o belki net olarak görmemiştir. Bu füzeler hedefini 3-5 kilometreden belirliyorlar. Uçak burnunu havaya kaldırırsa hedefi yakalamak için hiçbir sorun olmaz." 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika