spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Model uçak üreticisi Herpa özür diledi

Seçtiklerimiz

İsrail’in ulusal havayolları şirketi El Al’a odaklanılan makalede bir bölüm 1960’lı yıllarda Arap teröristlerce kaçırılan El Al uçaklarına ayrıldı. Kaçırılan uçaklarla ilgili bölümün giriş kısmında, “Bugün görülen İsrail ve Araplar arasındaki vahşi çatışmalar,  yasadışı yerleşimler ve kovulmalar, gittikçe artan ABD destekli Siyonizm’in eseridir,” ifadesi yer aldı. Simon Wiesenthal Merkezi Uluslararası İlişkiler Direktörü Dr. Şimon Samuels makalede yer alan ifadelerle ilgili doğrudan Herpa’nın Üretim ve Satış Sorumlusu Walter Wehr ile görüştü.

Samuels, The Algemeiner adlı haber sitesine yaptığı açıklamada Wehr’in şirketin internet sayfasında konu ile ilgili bir özür yayınlanacağı, internette yer alan makalenin ilgili kısmını kaldıracağı ve firmaya ait internet mağazasında El Al modellerinin daha görünür hale getirilerek satışa sunulacağına dair söz aldığını belirtti. Samuels, Herpa’nın internet sitesinde yer alan birçok modele karşılık El Al uçak modellerini listesine koymamasının boykot izlenimi verdiği yönündeki endişelerini de firmaya ilettiğini sözlerine ekledi.

Wehr ve WingsWorld derigisi editörü Thomas Borgmann’ın The Algemeiner’a gönderdikleri mektupta, “Bahsi geçen sözlerin yanlış anlamalara yol açacağının veya farklı bir şekilde algılanacağının farkında değildik. Bu yüzden en yüksek özürlerimizi sunarız” sözleri yer aldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika