spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

NASA, ışık saçan gezegen keşfetti!

Seçtiklerimiz

Başka dünyalarda hayat arama çalışmalarında bu keşif, tarihi bir dönüm noktası olarak düşünülüyor.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), ilk kez gerçekleştirdiği keşifte güneş sistemimizin ötesinde kendi parlaklığını yansıtan bir gezegen belirledi. Başka dünyalarda hayat arama çalışmalarında bu keşif, tarihi bir dönüm noktası olarak düşünülüyor.

NASA merkezi yaptığı açıklamada, 41 ışık yılı uzaklıktaki bu gezegen, bizim yer küremizden en az 2 kat büyük ve 8 kat daha ağır dedi. Yeni keşfedilen bu gezegen, dünyadan büyük olmasına rağmen Neptün ve Jüpiter gibi büyük gezegenlerden hafif olduğu için bir süper dünya kategorisine girdiği söyleniyor.

NASA’nın araştırmalarında daha önce uzak gezegenler, kendi yıldızlarının önünden geçtikleri zaman fark edilebiliyor ve gözleniyordu. Ancak bu sefer farklı bir şey oldu ve ilk kez yabancı bir dünya, gönderdiği kızılötesi ışık sayesinde kameralarına takılıp gözlemlendi.

Bilim adamları yaptığı açıklamada, 2018’de fırlatılacak olan James Webb Uzay Teleskopu’nun sahip olduğu ileri teknoloji sayesinde, aralarında yaşama elverişli olan ve kendi ışığını yayan yeni uzak gezegenler keşfedilebileceğini söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika