spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

NATO’dan Soğuk Savaş Şovu

Seçtiklerimiz

Bini aşkın paraşütçü, bugün Almanya’nın güneyindeki Hohenfels Askeri Üssü’nün bulunduğu bölgede savaş uçaklarından atlayarak ‘hava birliği indirme tatbikatı’ yaptı.

ABD Ordusu Sözcüsü Christian Marquardt, binden fazla paraşütçünün katılımıyla yapılan manevranın, uyumlu ve üst düzey seviyede hazır bir ‘NATO Avrupa Takımı’ yaratmak amacı taşıdığını açıkladı.

Bu manevra, geçen hafta başlayan ve Soğuk Savaş sonrası dönemde Avrupa’da yapılan en büyük hava tatbikatı olarak tarihe geçen ‘Swift Response 15’in ‘doruk noktası’ olarak değerlendiriliyor.

TATBİKATA DÖRT ÜLKE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

ABD ordusu liderliğindeki tatbikat; Almanya, Romanya, Bulgaristan ve İtalya olmak üzere 4 farklı ülkede gerçekleştiriliyor.

Almanya, Bulgaristan, ABD, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Polonya, Portekiz ve Yunanistan’dan 4 bin 800’ün üzerinde asker görev aldığı ‘Swift Response 15’ tatbikatı 13 Eylül’e kadar sürecek.

Rusya Devlet Duması Başkan Yardımcısı Nikolay Leviçev, söz konusu tatbikatı ‘gösteriş’ olarak değerlendirmiş ve “Bizi paraşütçü yığınlarıyla korkutamazlar” ifadelerini kullanmıştı.(sputniknews)

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika