spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Niğde Havaalanı İstiyor

Seçtiklerimiz

Niğde için iktisadi, sosyal ve kültürel anlamda büyük katkısı olacak Niğde Havaalanı Projesi için Kemerhisar Belediyesi Başkanı Beytullah Kirazcı, tam destek verdi.

Kirazcı; “ Niğde Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde başlayan, Niğde ve Bor’da yayın yapan 8 gazete, TV ve haber sitelerinin bu kampanyaya katkı vermeleri bizleri umutlandırmıştır. Kolektif ruh olarak adlandırdığımız bu davranış “Niğdelilik Bilincinin” oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağı ortadadır. 21. Yüzyılda ulaşım ileri teknoloji ile olurken, Niğde’de bu ulaşım sınırlı demiryolu ve karayolu ile yapılması düşünülemez!

İktisadi ve sosyal yaşama katkı sağlayacak bu projenin gerçekleşmesi durumunda Niğde’nin gelişmesi büyük bir ivme ile katlanacaktır. Birbirleriyle bağlantılı projeler kendiliğinden ortaya çıkacak, Niğde’nin ufuk çizgisi daha yükseklere taşınacaktır.

Olaya kim hangi pencereden bakarsa baksın, mutlaka artı değer göreceği bir projenin adıdır Niğde Havaalanı! Biz Kemerhisar içinse elbette iktisadi ve sosyal yönü olmakla birlikte, turizm altyapısı için olmazsa olmazlarımızdandır. Bugün Nevşehir’e gelen turistlerin % 30’u havayolu ile gelmektedir. İl ekonomisine katkısı milyonlarla ifade edilmektedir. Nevşehir’den daha fazla turistlik alt yapı ve çeşitliliği barındıran başta Tyana ve Niğde, böylesine bir havaalanından büyük fayda sağlayacaktır.

Bugün bu kampanyanın sosyal medyada, imza standları ile görsel afiş ve çalışmalarla Niğde’de büyük bir heyecan yaşattığının farkındayız. Önümüzde ki Cuma günü ise kentimizde ki Atatürk Kültür Parkı’nda imza toplayarak kampanyaya destek vereceğiz, bölge yerleşimlerinden pazarımıza gelen insanlara da ulaşacağız. Bununla birlikte bu kampanyanın “Niğde’nin Ortak Aklı”na dönüşmesi için, yapılacak olan her türlü toplantıya ev sahipliği yapacağımızı ilan eder, kampanyanın yaygınlaşması konusunda her türlü destek vereceğimizi de büyük bir gururla söyleyebiliriz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika