spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

O pilotun ‘çalışamaz raporu’ olduğu ortaya çıktı

Seçtiklerimiz

Lufthansa’nın indirimli pazara hitap eden yan kuruluşu Germanwings’in Barcelona-Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağı, Salı günü Fransa’nın güneyindeki Alpler bölgesinde düşmüştü. Olayın ardından başlatılan incemeler kapsamında kara kutuda elde edilen ses kayıtlarına göre uçağın yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından düşürüldüğü açıklanmıştı.

Bu açıklamanın ardından Alman polisi, yardımcı pilot Lubitz’in Frankfurt kentinin kuzeybatısında bulunan Montabaur kasabasındaki evinde arama yaptı. Aramalar kapsamında pilotun bilgisayarına ve çeşitli eşyalarına el konulduğunu bildirilirken, dikkate değer bir ipucu bulunduğu açıklandı.

Polis sözcüsü Markus Niesczery konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bazı incelemelerden geçireceğimiz bir şey bulduk.

Şu anda ne olduğunu açıklayamayız ancak olaya dair dikkate değer bir ipucu olabilir” dedi. Niesczery, aramalar kapsamında bulunan ipucunun herhangi bir intihar notu olmadığını da ifade etti.

 
Öte yandan yardımcı pilotun uçağı kasten düşürmüş olabileceğinin açıklanmasının ardından birçok havayolu şirketi, kokpitte en az 2 mürettebatın bulunmasını sağlayacak şekilde düzenleme yapılacağını bildirdi.

 

Salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağında 150 kişi bulunuyordu.
 
ÖNEMLİ BELGENİN NE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
 
Fransa’da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan Germanwings faciasında, uçağı kasten düşüren ikinci pilot Andreas Lubitz’in evinde yapılan aramada ele geçirilen önemli belgenin sağlık raporu olduğu ortaya çıktı. Frankfurter Allgemeine gazetesinde yeralan habere göre, savcılık tarafından pilotun Düsseldorf  ve Montabaur’daki evinde yapılan aramada Lubitz’in sağlık durumunun elverişli olmadığını belirten iş göremez raporu yırtılmış halde bulundu. Rapora göre, Lubitz’in kaza günü de çalışmaması gerekiyordu.
 
Savcılık açıklamasına göre, aramalarda Andreas Lubitz’in politik ya da dini nedenlere bağlı olarak uçağı düşürdüğüne dair herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Aynı şekilde intihar edeceğine dair bir bilgi de bulunamadı. Ancak, savcılık açıklamasına göre, yırtık halde doktor raporu bulundu. Lubitz’in iş göremez raporunu işvereninden ve arkadaşlarından sakladığı belirtiliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika