spot_img
spot_imgspot_img
20.3 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Ordu-Giresun Havaalanına ‘Erdoğan’ ismi isteği

Seçtiklerimiz

İki ilin büyük hayali olan Ordu-Giresun Havaalanı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde gerçek olduğunu vurgulayan Çakırmelikoğlu, “İsminin havaalanına verilmesini cani gönülden istiyoruz” dedi.

Çakırmelikoğlu, Isparta’da Süleyman Demirel, İzmir’de Adanan Menderes Havaalanı bulunduğunu anımsatan Çakırmelikoğlu, “Neden 12. Cumhurbaşkanımızın ismi Ordu-Giresun Havaalanına verilmesin. Bu havaalanında cumhurbaşkanımızın emeği büyüktür. İki ilin ortak hayali onun sayesinde gerçek oluyor. Bu havaalanına yakışacak olanda onun ismidir” şeklinde konuştu.

Ordu ve Giresun’daki yaklaşık 20 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek projenin isminin "Recep Tayyip Erdoğan" olması yönünde ortak bir fikir ortaya atıldığını hatırlatan Çakırmelikoğlu, "Bu karar aynı zamanda Giresun ve Ordu’daki bazı borsa, oda ve muhtarlar derneği başkanları tarafından da kabul görmüştür. Biz halen bu kararımızın arkasındayız. Daha önce yaptığımız bu önerimizi savunuyor ve destekliyoruz. Dün ‘havalimanımızı yapmayana oy vermeyin’ diyebiliyorduk bugün de ‘havalimanımızı yapan kişinin adını bu projeye verelim’ istiyoruz. Bu bir vefa örneğidir. Yapmayana oy vermeyin cesaretini gösteriyorsak yapanın isminin verilmesi niye sıkıntı olsun? Aynı cesareti şimdi de göstermeliyiz” dedi.

Çakırmelikoğlu, "Sayın Başbakanımız bizim havalimanımızı yapmışsa ve hayallerimizi gerçekleştirmişse adının verilmesine hak kazanmıştır. Ordu ve Giresunlular vefa borcu olarak havalimanına onun adını vermeliyiz. Kaldı ki bu yatırım bölgeye yapılan en önemli ve en büyük yatırımdır. Bu nedenle sonuna kadar isminin verilmesini hak ediyor" ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika