spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Ordu-Giresun Havalimanı şimdiden kazandırdı

Seçtiklerimiz

Deniz üzerine inşa edilen Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı Projesi, yapım aşamasında olmasına rağmen 3 milyar dolar değerindeki arazisiyle şimdiden devlete kazandırdı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Projenin "çok pahalı" olduğu gerekçesiyle yıllarca hayata geçirilemediğini vurgulayan Şahin, ortaya çıkan rakamların ise bunun tam tersine işaret ettiğini söyledi.

Şahin, devletin Ordu-Giresun Havalimanı Projesi’ni hayata geçirmekle çok akıllı bir yatırıma imza attığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Ordu-Giresun Havalimanı Projesi’ni ‘pahalı’ diye bize yıllarca yaptırmadılar. Keşke havalimanımız 30 yıl önce yapılsaydı. Birçok ilde 20-30 yıl önce havalimanı yapılırken bizde yeni yapılıyor. Şimdi bakıyoruz çok pahalı bir proje değil. Toplam maliyeti 220 milyon dolar seviyelerinde ama biz orada bin 600 dönüm yer kazandık. Sadece havalimanının bin 600 dönümlük arazisini satmaya kalksanız fiyatı 3 milyar dolar ediyor. Yani devlet bir anda 2,5 milyar dolar kar ediyor. Bunlar çok akıllı yatırımlar."

Şahin, projenin her yönüyle ülkeye kazandıracağını belirterek, "Bu proje devlet açısından kazanç, yatırımcı açısından kazanç, ayrıca vatandaş açısından da kazanç getiriyor. Çünkü eğer bir iş adamı bölgeye yatırım yapacaksa artık daha kolay karar verebilecektir. Dolayısıyla açılacak her fabrikada insanlarımız istihdam edilecek" ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika