spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Ordu-Giresun Havalimanı uçak iniş kalkışı için hazır

Seçtiklerimiz

Avrupa ve Türkiye’nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılış tarihinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programına göre belirleneceği bildirildi.
 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanının 3 bin metre uzunluğundaki pistinin tamamlandığını, uçakların iniş kalkış yapabileceği duruma getirildiğini söyledi.
 
Olumsuz hava şartlarına rağmen çalışmalarda gecikme olmayacağını belirten Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:
 
"Eğer maksat sadece havalimanından uçakların inip kalkması ise buna mani bir durum yok ancak Türkiye’nin prestij projesi olması bakımından Sayın Cumhurbaşkanımızın programına göre bir açılış tarihi belirlenecek. Çünkü bölge halkımızın da böyle bir isteği var. Yani açılış tarihinin hava şartları durumu ile alakası yok. Zaten pistin ışıklandırılması dahil, bütün yapımı tamamlandı. Diğer konfor artıcı binalara monte edilecek malzemeler dışarıdan hazır getiriliyor ve burada kurulumları yapılıyor."
 
Vali Balkanlıoğlu, havalimanının açılış tarihi ile ilgili, "Bize yazılı bir talimat henüz gelmediği için şu tarihte olacak diyemiyoruz ancak nisan ayında açılacağı, mayıs ayında ise tarifeli seferlerin başlayacağı yönünde duyumlarımız var" ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika