spot_img
spot_imgspot_img
19.3 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Pegasus çalışanına 22 milyon Euro prim!

Seçtiklerimiz

Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, iş aleminde en büyük kaldıracın insan olduğunu belirterek, insanın banka kredisi, leasing gibi şeylerden daha önemli olduğunu, Pegasus olarak son 10 yolda 22 milyon Euro prim dağıttıklarını açıkladı. Sabancı, “Başarıyı maddi manevi paylaşıyoruz” dedi. 

 

Antalya Genç İşadamları Derneği’nin (ANTGİAD) olağan genişletilmiş üye toplantısının konuğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu ve Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı oldu. Akra Barut Hotel’deki toplantıda Ali Sabancı, iş hayatındaki deneyimlerini genç işadamlarıyla paylaştı. 

 

Türkiye ekonomisinin çok önemli bir kısmının aile şirketlerinin omuzlarında olduğuna işaret eden Ali Sabancı, Türkiye’de orta kesimin öyle veya böyle geliştiğini, tüketimin hızlandığını ve yaşam kalitesinin arttığını söyledi. 

 

Yapılacak işlerin insanların yaşam kalitesini artırması gerektiğine işaret eden Ali Sabancı, “Bunu yaparken devam ettirmek için sürekli kar etmek gerekir” dedi. Düşünen ve işlemci olan insanlarla çalışmanın daha iyi olacağını vurgulayan Sabancı, “Bana göre iş aleminde en büyük kaldıraç insan. Banka kredisi, leasing. Bunlardan daha önemli insandır ve kendini mal sahibi gibi hissediyorsa, onu mal sahibi gibi hissettirebiliyorsanız, evde maça bakarken, yemek yerken bile biraz daha sizi düşünür” dedi. 
 
ÇALIŞANIN YÜZDE 82’SİNE PRİM


Başarı için paylaşmak, paylaşmayı bilmek gerektiğini belirten Ali Sabancı, “Eski düzen patronluk bitti. Eğer iyi insanlarla çalışıyorsan maddi ve manevi paylaşıyorsun. Eğer bunu hangi düzeyde başarıyorsan da o kadar başarı getiriyorsun. Bu insanlarla ne paylaşıyorsunuz? Bilgiyi paylaşmadığınız kişiden sorumluluk bekleyemezsiniz. Bilgiyi alan kişi ise sorumluluk almaktan kaçamaz. Başarıyı maddi ve manevi paylaşıyoruz. Aile fertlerinin yüzde 75’i prim almış durumda. Bu yüzde yüzde 75 Pegasus’ta.

Holdingde ise yüzde 82’si hedeflerine eriştiklerinde kardan pay alıyor. Pegasus’un son 10 senede dağıttığı prim 22 milyon Euro. Böyle olduğunda insanlar ciro artırmak ve karı artırmak için ellerinden geleni yapıyor. 153 milyon dolar her sene yapılan tasarrufun kümülasyonu” dedi. 

 
MELEK YATIRIMCI

Havayolu şirketi kurmanın ve Sabiha Gökçen Havalimanı tercihlerinin aslında babasının vizyonu olduğunu da anlatan Ali Sabancı, genç işadamlarının sorularını da yanıtladı. Türkiye’de gençlerin yüzde 20’sinin işsiz olduğuna da değinen Sabancı, “Yani her öğrenciden biri işsiz kalacak. Girişimciliğin gençlerde önemli bir alternatif olduğunu düşünerek melek yatırımcıyım.

4 tane melek yatırımım var. İşe değil kişiye yatırım yapıyorsunuz. Onun için bankalar girişimciler için bir teminat kaynağı değil. İkisinden çıktım son 10 senede. Koç Üniversitesi’nin kuluçka merkezinde danışma kurulu üyesiyim. Gençlerin bir kapıya ihtiyacı var. İnsana yatırım yapmak lazım” dedi. 

 

HAVALİMANI BİR ARAÇ

Havalimanı işine girmesi yönünde yöneltilen bir soruya ‘hayır’ yanıtı veren Ali Sabancı, Türkiye’de havalimanlarının en yüksek fiyatı verenlere verilirken, batıda misafiri en düşük kar edeceklere yaptırıldığını kaydetti. Çünkü havalimanlarının birer araç olduğunu söyleyen Sabancı, “Böyle olduğunda Antalya’ya daha fazla misafir gelir. Uzun vadede bu işlerin çok parlak olmadığını düşünüyorum” dedi.

 

YENİ ÜYELERE BELGELERİNİ VERDİ

Ali Sabancı, ANTGİAD’ın yeni üyelerinin, üyelik belgelerini de tek tek takdim etti. Toplantı sonunda yapılan üyelik belge dağıtımının ardından ANTGİAD Başkanı Okan Keşçi, Ali Sabancı’ya fahri üyelik belgesini takdim etti. Toplantı öncesi ve sonrasında ANTGİAD üyesi işadamları, Sabancı’yla bol bol fotoğrafı çektirdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika