spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Pegasus’da skandallar bitmiyor

Seçtiklerimiz

En kötü havayolları arasında yer alan Pegasus yeni bir olayla daha çalkalandı. İstanbul-Köln seferini yapan Pegasus Havayolları uçağı, açık kalan kargo kapısı nedeniyle havadan geri döndü. Önceki gün 13.30 sıralarında meydana gelen olayda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan PC-4397 sefer sayılı Pegasus Havayolları uçağı havalandı. Kalkışından kısa bir süre sonra pilotlar, kokpitteki göstergelerde kargo kapısı açık ikazı aldı. Bir süre devam eden ikazdan sonra pilotlar basınç problemi yaşanmaması için geri dönüş kararı aldı.

YAKIT BOŞALTMA SİSTEMİ YOK
Kalkış ağırlığı ile iniş yapmanın tehlikeli olduğunu belirten pilotlar yakıtı boşatmak istedi. Ancak uçakta yakıt boşaltma sistemi bulunmuyordu. Çareyi yakıtı havada gezinerek bitirmekte bulan pilotlar İstanbul üzerinde tam 1 saat 10 dakika alçak irtifada uçuş yaptı. Yakıtı bu sayede boşaltan pilotlar gecikmeli olarak saat 14.40’da tekrar iniş yaptı. Yolcular ne olduğunu anlayamadan geri aynı yere dönünce isyan bayrağını çekti.

BÜYÜK İHMAL SÖZ KONUSU
Bazı yolcular "Çok büyük ihmal var. Para ve kar hırsı yüzünden insanların canı hiçe sayılıyor. Bu kadarı da olmaz" dedi. Havada 1 saatten uzun gezindikten sonra iniş yapan uçak bakıma alınırken yolcuların gecikmeli olarak Köln’e gönderileceği öğrenildi. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika