spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Pegasus Konya-İzmir uçak seferleri başlatıyor

Seçtiklerimiz

Pegasus Hava Yolları Pazarlama Müdürü Özlem Ersoylu Mutluer, yaptığı açıklamada, Konya-İzmir seferlerinin 6 Eylül’den itibaren haftada 3 gün, 1-30 Ekim tarihleri arasında da haftada 4 gün karşılıklı olarak gerçekleşeceğini belirtti.

       

Pegasus’un tarifeli uçuşlarına başladığı 2005’ten bu yana 5 yılda Türkiye’de havayolu pazarının yüzde 20, Pegasus’un ise yüzde 42 büyüdüğünü anlatan Mutluer, ”Pegasus Hava Yolları olarak biz sektörden 2.1 kat daha fazla büyüdük. Pegasus ve İzmir olarak 2009 yılını yurtiçi pazar payımız yüzde 16,7, yurtdışı pazar payımızı yüzde 5,4 olarak kapattık. Toplamda 5 milyon 859 bin 578 misafirimizi uçurduk. 2010 yılında da yurtiçi pazar payımız yüzde 18,8 yurtdışı pazar payımız ise yüzde 7,7. Hem yurtiçinde hem yurtdışında büyümeyi sürdürüyoruz” dedi.

       

Konya ve İzmir’in ülkemizin önemli sanayi ve ticaret şehirlerinden olduğunu ifade eden Mutluer, ”Konya ve İzmir’de özellikle küçük ve orta ölçekte bir çok firma bulunmakta. Bu iki şehir arasında var olan ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacak olmak Pegasus ve İZair aileleri olarak bizleri çok mutlu ediyor” diye konuştu.

       

Pegasus’un, 25 Ekim 2009 tarihinden bu yana İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve Konya arasında uçuşlarını gerçekleştirdiğini hatırlatan Mutluer, şunları kaydetti:

       

”Konya, gerek iş yaşantısı ve sanayinin gelişmişliği, gerekse Konya’da aileleri bulunan yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğunluğu sebebiyle önemli bir şehir. Ancak, İzmir – Konya arasında yolculuk etmesi gereken misafirlerimiz aktarma yapmak zorundaydılar. Biz de bu misafirlerimizin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla, İZair ile birlikte İzmir-Konya direkt uçuşlarımıza başlama kararı aldık.

       

Pegasus ve İZair işbirliğiyle Konya seferlerimiz 6 Eylül 2010 tarihi itibariyle Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri karşılıklı olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca 1-30 Ekim tarihleri arasında Cuma günleri de karşılıklı seferlerimiz olacak. İzmir’den kalkış saatlerimiz Pazartesi 18:25, Salı 09:45, Perşembe 09:45, Cuma 16:00, Konya’dan kalkış saatlerimiz ise Pazartesi 19:55, Salı 11:15, Perşembe 11:15, Cuma 17:30. Konya – İzmir uçuşlarımızda Salı günleri Basel ve Stuttgart bağlantılı uçuşu ve Cuma günleri Lefkoşa bağlantılı uçuşu da bulunmakta.”

       

-UÇAK YOLCULUÐUNU LÜKS OLMAKTAN ÇIKARIP HERKES İÇİN ULAŞILABİLİR KILMAK-

       

Pegasus’un uçuş noktalarını seçerken ve vereceği hizmetleri belirlerken yolcularının ihtiyaç ve taleplerini göz önünde tuttuklarını bildiren Mutluer, sözlerine şöyle devam etti:

       

”Uçuş noktalarımızı seçerken ve vereceği hizmetleri belirlerken misafirlerimizin ihtiyaç ve taleplerini göz önünde tutarız. Konya örneğinde de aynı şekilde farklı şehirler ve yurt dışı ile ticaret yapan Konyalılar ve Konya ile iş yapan diğer şehirlerde yaşayan misafirlerimizin taleplerini dinleyerek, İZair ile birlikte Konya – İzmir direkt uçuşlarını başlatma kararı aldık. Konya-İzmir uçuşlarımızda hedeflerimiz sadece iş adamları ile sınırlı değil. Genel hizmet anlayışımızda olduğu gibi tüm Konya halkı için de uçak yolculuğunu lüks olmaktan çıkarıp herkes için ulaşılabilir kılmak her zaman en büyük hedefimiz.”

       

-UÇAK SEFERLERİ SANAYİCİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ-

       

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise, yaptığı açıklamada, Pegasus ve İZair Hava Yolları işbirliğiyle 6 Eylül’de karşılıklı Konya-İzmir seferlerinin başlayacak olmasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdi.

       

Büyükhelvacıgil, sanayiciler için uçak seferlerinin çok önemli olduğunu ifade etti ve geçtiğimiz yıl İstanbul seferlerine başlayan, 6 Eylül’de ise İzmir seferlerine başlayacak olan Pegasus Hava Yolları yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika