spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Pegasus PWA WINDSURF dünya kupası Alaçatı’da başlıyor

Seçtiklerimiz

Windsurf sporunun Türkiye’de gelişmesine ve Alaçatı’nın bu alanda dünyada önde gelen sörf merkezleri arasında yer almasına katkıda bulunan kupa, 1 hafta boyunca dünyanın en hızlı windsurfçülerinin #rüzgaraşkına heyecanlı yarışlarına sahne olacak.

İzmir, 26 Ağustos 2014 –  Pegasus Hava Yolları, dünyanın en önemli windsurf etkinliklerinden olan PWA Windsurf Dünya Kupası’nın Türkiye ayağına 8 yıldır ana sponsor olmaya devam ediyor. Slalom kategorisinde yurtdışında 8 noktada gerçekleştirilen yarışların Türkiye ayağı olan Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, dünyanın en hızlı windsurfçülerini Alaçatı’da ağırlıyor. Pegasus,  bu organizasyon sayesinde Türkiye’de windsurf sporunun tanıtımına ve gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Sportworks tarafından 26 – 31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Pegasus Airlines Surf & Sound Festivali’nin ana etkinliği olan Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası’nda bu sene 30 ülkeden 64 erkek ve 24 kadın sporcu kıyasıya bir mücadele sergilemeye hazırlanıyor. Windsurf tutkunları, Erkekler’de geçen senenin şampiyonu Fransız Antoine Albeau ve yine Erkekler kategorisinin üçüncüsü Fransız Julien Quentel, Kadınlar’da geçen senenin şampiyonu Sarah Quita Offringa’nın yanı sıra bu senenin güncel dünya turu lideri Cyril Moussilmani, Türk sporcularımızdan Ertuğrul İçingir ve Fulya Ünlü’yü de Pegasus Airlines PWA Dünya Kupası Alaçatı ayağında #rüzgaraşkına yarışırken izleme fırsatı bulacaklar.

Pegasus Özel Hız Ödülü, final yarışlarının heyecanını katlıyor

Pegasus, ilk kez geçen yıl başlatılan ve kupaya ayrı bir heyecan katan “Pegasus Özel Hız Ödülü”nü bu yıl da vermeye devam edecek. Sporcular, geçen sene olduğu gibi final yarışlarında kollarına takılan GPS cihazlarıyla yarışacak. Yarışlar sonucunda, GPS cihazlarından alınan sonuçlar ile Alaçatı’nın en hızlı Kadın ve Erkek windsurfçüsü belirlenecek. En yüksek hıza ulaşan iki sporcu, Pegasus tarafından 1000’er Euro ile ödüllendirilecek. Pegasus’un                                                                                                   

Özel Hız Ödülü’nü geçtiğimiz yıl erkeklerde 68 km hızla Antoine Questel, kadınlarda ise 49 km hızla Delphine Cousin kazanmıştı.  

Finallerin ardından düzenlenecek ödül töreninde ise kadın ve erkek sporculara toplam 55.000 Euro tutarında ödül verilecek.

Pegasus Hava Yolları Spor Faaliyetleri     

“Uçmak herkesin hakkı” ilkesiyle Türkiye’yi “low cost” (düşük maliyetli) hava yolu modeli ile tanıştıran ve havacılığı değiştiren Pegasus Hava Yolları, tarifeli uçuşlarına başladığı 2005 yılından beri hem farklı spor dallarının hem de spor turizminin gelişimine öncülük ediyor.

2007 yılından beri PWA Dünya Windsurf Şampiyonası’nın Türkiye ayağının ana sponsorluğunu üstlenerek havacılık alanında yarattığı dinamizmi windsurf sporunun Türkiye’deki gelişimine aktaran Pegasus, 2011 yılında Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez Windsurf Ligi’nin kurulmasına öncülük etti ve lige ismini verdi. Pegasus 2014 yılında, Pegasus Türkiye Windsurf Ligi’nin ardından yeni bir ilke imza atarak Türkiye’de yeni ve hızla gelişmekte olan Kiteboard sporunun gelişimine de destek olarak Pegasus Türkiye Kiteboard Ligi’ni hayata geçirdi.

Pegasus, ayrıca 2009 yılından beri yaygınlaşmasını istediği Golf sporunu da her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Pegasus Golf Challenge turnuvası ile desteklemeye devam ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika