spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Pilotlara alkol baskını!

Seçtiklerimiz

Habersiz olarak uçuş öncesi veya ertesi gerçekleştirilen denetimlerde içki aldığı belirlenen kaptan ve kabin ekibi mensupları meslekten tamamiyle men edilecek.

Türkiye’de bir dönem epey konuşulan ve talep edilen konulardan biri olan uçuş ekibine içki denetimi, hayata geçirilmeye başlandı. Turistik bölgelerdeki balon görevlilerini de kapsayan denetim uygulaması Nevşehir ve İstanbul’da başlatıldı. Habersiz olarak uçuş öncesi veya ertesi gerçekleştirilen denetimlerde içki alan uçucu personele büyük yaptırımlar gelecek. Içki kullandığı belirleyen görevlilere öncelikle idari ve para cezaları kapsamında belirlenmiş 5 bin lira para cezası kesilecek. Kanında sınır dışı içki belirlenen kaptan ve kabin ekibi mensupları meslekten tamamiyle men edilecek.

Denetimlerde yapılacak testlere girmek talep etmeyen hostesinden mühendisine kadar herkes içkili sayılacak. Testlere giren ve içki kullandığı belirleyen personelin test neticelerine itiraz hakkı da bulunacak. Uçaklar için şu an için yalnizca İstanbul’da Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında uygulanan denetim faaliyeti ayrıca balon uçuran görevliler için Nevşehir’de yapılıyor. Denetimlerin çok yakında Antalya Hava Meydanı ve Ankara Esenboğa Havalimanında da gerçekleştirileceği belirtiliyor. Ayrıca gerçekleştirilen denetimler yolcuların görmeyeceği şekilde yapılacak. Bu yolla yolcuların kendilerini psikolojik olarak kötü hissetmeleri engellenecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika